De waterpoloheren van DWK met op de achterste rij vanaf links: Rick Kappers, Justin van de Bovenkamp, Berend Slijkhuis, Joppe van Steeg, Stan van den Brink, Lennard Tolboom, Ewart Evink en Johannes van Deelen. Vooraan Evan van Veldhuizen, Thomas van de Kraats en Twan van de Bovenkamp.
De waterpoloheren van DWK met op de achterste rij vanaf links: Rick Kappers, Justin van de Bovenkamp, Berend Slijkhuis, Joppe van Steeg, Stan van den Brink, Lennard Tolboom, Ewart Evink en Johannes van Deelen. Vooraan Evan van Veldhuizen, Thomas van de Kraats en Twan van de Bovenkamp. Bram van den Heuvel

‘Herintreder’ Peter van Dijk wil ‘simpele dingen goed doen’ bij DWK-poloheren

29 oktober 2021 om 12:10 Waterpolo

BARNEVELD De competitie is inmiddels drie ronden oud, er werd verloren én gewonnen. Peter van Dijk is teruggekeerd als trainer/coach van DWK 1 en hoopt met zijn waterpoloteam uit te groeien tot stabiele middenmoter. ,,Er is verjonging doorgevoerd en er zit heel veel potentie in dit team.”

De waterpoloheren spelen weer op bondsniveau en dat wil de ervaren Barneveldse trainer/coach graag zo houden. ,,Het team is goed verjongd, de oudste is bijvoorbeeld maar 25 jaar. Er zit heel veel potentie in de ploeg en het is een formatie waar het heel prettig mee werken is. De spelers werken hard en willen beter worden.” Van Dijk is een goede bekende binnen heel DWK. Hij speelde jarenlang als keeper in Heren 1, ging daarna naar Heren 3 en was ook in diverse functies actief bij de hoofdmacht. ,,In 2013 ben ik gestopt als speler, dit terwijl ik twintig jaar had gespeeld. In 2017 was ik tijdelijk trainer van Heren 1. Voor de rest was het hoofdcoach die de zaken leidde. Ik ben ook nog assistent geweest maar daar ben ik mee gestopt wegens mijn gezin. Edgar de Vogt, een naam waar je ook niet omheen kan hier bij DWK, nam het over. Sinds 2019 sta ik weer voor de groep maar de afgelopen twee seizoenen waren natuurlijk niet veel waard door corona.”


Daar waar er voorheen op districtsniveau werd gespeeld, speelt het team nu weer voor de bond, in de derde klasse. ,,Laten we hopen dat het seizoen eindelijk een keer helemaal wordt afgemaakt. Ik wil dit jaar een cultuurverandering zien, het moet weer om de prestaties gaan. We willen graag een winnaarsmentaliteit creëren en ik weet zeker dat het team daartoe in staat is. Afgelopen zaterdag bijvoorbeeld verloren we van de regelrechte titelkandidaat, DJK uit Amsterdam en beseften de jongens zelf al dat ze slimmer hadden moeten spelen. Ze gaan echt leren en ik weet zeker dat we de volgende wedstrijd tegen dit team niet hoeven te verliezen.”

IMPULS Kwaliteitsimpuls afgelopen tijd was er ook in de persoon van aanwinsten Stan van den Brink en Thomas van de Kraats. ,,Stan is in de jeugd naar Polar Bears gegaan en is vorig jaar teruggekomen. Een heel goede speler. En Thomas, de broer van international Simone, heeft ook veel talent en komt ook over van Polar Bears. Het was nog even wennen allemaal, maar de aanpassingsperiode is goed gegaan. Thomas is al goed op dreef, hij heeft er al 24 goals inliggen. Dit deed hij in vijf wedstrijden, drie duels in de beker en twee in de competitie. Knappe van de goals in de beker was dat ze twee keer tegen eersteklassers werden gescoord.”

Wat zijn de ambities voor het nu lopende seizoen? ,,De top-vijf is zeker mogelijk en misschien zit er nog wel meer in. Het zal met ups en downs gaan dus zaak is vooral om stabiliteit te creëren. Simpele dingen goed doen met inzet, sportief spel én winnaarsmentaliteit, dat wil ik vooral zien. Dan komt de variatie in tactiek daarna nog wel. Het gaat allemaal om stappen zetten. Mooi om te zien vind ik dat de jongens ook buiten het polo goed met elkaar omgaan. En dat het team hecht is, zoals te zien op de foto bij dit stuk. Cap nummer 8 wordt omhoog gehouden voor Mike van ‘t Land. Hij is nu 17 en speelde de afgelopen twee jaar in heren 1 en hij ligt sinds drie weken in het ziekenhuis met acute leukemie. Het gaat langzaam aan beter met hem.” 


MEER GEDULD Van Dijk merkt dat hij als trainer meer geduld heeft dan in zijn tijd als speler. ,,Ik weet dat ik af en toe met jeugdige onbezonnenheid te maken heb en dat het een nieuw team is. Ik ben als het ware hun gids en weet dat geduld belangrijk is.” En speelt hij zelf nog in één of ander lager team? ,,Nee, niet echt eigenlijk. Het derde waar ik in zat, is helaas opgeheven, hoewel er nog wel getraind wordt. Ik ben daar alleen nog niet aan toegekomen. Ik doe nog wel een beetje aan wielrennen.”

De waterpoloheren zijn dit weekend nog vrij, volgende week is ZPCH de opponent.

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie