De waterpolodames van DWK met staand van links naar rechts: trainer Rick Kappers, Naomi Herpers, Yvonne Baars-Van Schendel en Laura van der Graaf.Zittend op de badrand vanaf links: Mireille Ruiter, Marit Altena, Marieke van der Berg en Avril van den Bos.In het bad van links naar rechts: Eline van Lagen, Laura van lagen, Jytte Altena en Nienke Wouda.Marrit Elzinga, Jacqueline van Schendel, Jacqueline Eekma, Mirjam van Leeuwen, Rianne Bouw, Denise de Vries en Rowena Top ontbreken.
De waterpolodames van DWK met staand van links naar rechts: trainer Rick Kappers, Naomi Herpers, Yvonne Baars-Van Schendel en Laura van der Graaf.Zittend op de badrand vanaf links: Mireille Ruiter, Marit Altena, Marieke van der Berg en Avril van den Bos.In het bad van links naar rechts: Eline van Lagen, Laura van lagen, Jytte Altena en Nienke Wouda.Marrit Elzinga, Jacqueline van Schendel, Jacqueline Eekma, Mirjam van Leeuwen, Rianne Bouw, Denise de Vries en Rowena Top ontbreken. Pauw Media

‘Plezier hervinden de basis’ bij waterpolodames DWK

22 oktober 2021 om 12:30 Waterpolo

BARNEVELD ,,Ik zie een team dat zin heeft om het water in te gaan en lekker te gaan waterpoloën. Dat is de basis en wil ik graag zo houden.” Hoofdtrainer Rick Kappers is met zijn waterpolodames zonder grote doelstellingen aan het seizoen begonnen. ,,Plezier hervinden is namelijk het allerbelangrijkste.” 

Kappers (26) is bezig aan zijn tweede en waarschijnlijk eerste volledige seizoen als hoofdtrainer van DWK 1. Dit combineert hij ook nog eens met het spelen in Heren 1. ,,Dit is soms lastig, dat geef ik toe, maar over het algemeen denk ik dat het goed moet komen, zeker in de thuiswedstrijden. Die zijn namelijk achter elkaar gepland. Met de uitwedstrijden zal het soms pittig worden, maar dan gaat wel de voorkeur uit naar zelf spelen. Marrit Elzinga, naast Yvonne Baars één van de oudgedienden in ons team, zal dan fungeren als speler/trainer. Dat moet dus heus wel goed komen allemaal.” 

GELIJKSPEL Vorig seizoen werd er maar één competitiewedstrijd gespeeld, die een gelijkspel opleverde. ,,Maar er was gelukkig al wel veel meer plezier dan het jaar ervoor. Toen werd er namelijk kansloos gedegradeerd zonder ook maar één punt te halen. Dat is nu dus al veranderd want we hebben zelfs al een keer gewonnen in deze eerste klasse A district. We hebben een mooie mix van routiniers, een middengroep van twintigers en jonkies als Avril van den Bos van 15 en Eline van Lagen van 18. En ja, we hebben dus Yvonne en Marrit erbij.” Grappend: ,,Die krijg je niet zomaar weg. Echt super dat zij er weer bij zijn.”

DOORSTROMING Beleid bij de waterpolosectie is erop gericht om een zo groot mogelijke doorstroming te realiseren van jeugd naar senioren. ,,En plezier dient daarbij de basis te zijn. Gelukkig zie ik al een team dat zin heeft om het water in te gaan en lekker te gaan waterpoloën. Hoe maken we het spel voor de dames nog leuker, dat is ook van belang. De ranglijst maakt me dit seizoen persoonlijk minder uit. In hoeverre is ambitie ook mogelijk na de degradatie met nul punten enkele seizoenen geleden? We willen met zijn allen vooral de negatieve periode achter ons laten, dat is het voornaamste.” De opvolger van Hein Pannekoek heeft voor de langere termijn ook niet per se grote ambities. ,,We bekijken het van jaar tot jaar en vooral nu is het zaak om ook als trainer te genieten. Ik ben in elk geval blij dat we weer mogen beginnen. En ik ben ervan overtuigd dat er toekomst in Dames 1 zit. Ze spreken zelf namelijk wel over de ranglijst en willen in de top-vijf of top-zes eindigen. Het zal lastig te peilen zijn in hoeverre dat mogelijk is, maar laten we er maar wel voor gaan met zijn allen!”

THUISWEDSTRIJD In tegenstelling tot de waterpoloheren, die genieten van een vrij weekend, spelen de dames komend weekend ‘gewoon’ voor de competitie. De Barneveldse vrouwen stuiten op een lage middenmoter. DWK staat momenteel vijfde in de eerste klasse A, de tegenstander van morgen (aanvang 19.00 uur in De Veluwehal), Thetis, is de nummer acht op de ranglijst. 

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie