(Archieffoto VVOP - Rood Wit)
(Archieffoto VVOP - Rood Wit) Bram van den Heuvel

VVOP wint niet zonder problemen bij SKV

16 oktober 2021 om 20:25 Voetbal

VOORTHUIZEN- Op bezoek bij laagvlieger SKV heeft VVOP de tweede achtereenvolgende overwinning behaald. Op Sportpark De Zoom werd het na een aantrekkelijke wedstrijd uiteindelijk 0-4 voor de bezoekers uit Voorthuizen. Na een zwakke competitiestart staat de formatie van trainer Harrie Epskamp met zes punten uit vier duels inmiddels in het linkerrijtje.

VVOP zag in de warming-up centrale verdediger Jeffrey Davelaar afhaken en begon aardig aan het duel. Via een fraaie kopbal van Aart van Velthuizen kwamen de bezoekers ook op voorsprong, waarna SKV een hele sterke fase had. Dat VVOP met een 0-1 voorsprong ging rusten, had het te danken aan invaldoelman Kevin van Engelenhoven. De keeper stopte niet alleen een strafschop maar wist meerdere malen uitstekend te redden. Na rust was VVOP oppermachtig en scoorde het pas 17-jarige talent Shan Biwott op aangeven van Niek Bos de beslissende tweede treffer. Hierna liep VVOP via Van Velthuizen en Biwott uit naar de 0-4 eindstand waarna in de laatste fase SKV ook nog een rode kaart kreeg.

Trainer Epskamp: ,,Wij hebben de eerste helft heel veel geluk gehad, we hadden zo met 5-1 achter kunnen staan. Het was echt een gatenkaas achterin, gelukkig keepte Kevin een geweldige wedstrijd. In de rust hebben we het goed neer kunnen zetten en de tweede helft met ons vertrouwde combinatiespel het duel snel kunnen beslissen”.

Zaterdag speelt VVOP in Voorthuizen de derby tegen Terschuurse Boys.