Jan Jaap Overeem met kazen die echt wat toevoegen aan een heerlijke barbecue.
Jan Jaap Overeem met kazen die echt wat toevoegen aan een heerlijke barbecue. Pauw Media

Vijf kaastips van Jan Jaap voor een heerlijke barbecue

25 juni 2021 om 14:45 Eten-en-drinken

BARNEVELD Het barbecueseizoen is aangebroken. Op zoek naar nieuwe, verrassende smaken? ,,Deze kazen zijn de kroon op je grillgerecht’’, vertelt Jan Jaap Overeem van Zuivelhoeve Barneveld.

Korenbloem Blauw
De kaasmakers van Thise in het noorden van Jutland (Denemarken) ontwikkelden een unieke, biologische blauwaderkaas. Korenbloem Blauw is lekker romig en heeft een stevige smaak. Zeer geschikt om barbecuevlees meer pit te geven of als hoofdingrediënt voor een zomerse kaassaus.

Farmhouse Cheddar
Cheddar kaas zoals cheddar kaas bedoeld is. Met veel zorg en aandacht geproduceerd op het uitgestrekte Engelse platteland. De volle, rijke en complexe smaak is de finishing touch voor ieder vleesgerecht. You will love it!

Taleggio
Deze vierkante kaas met gewassen korst uit de Italiaanse regio Lombardije is een absolute smaakmaker op een zwoele zomeravond. Zacht en zoet, een sensatie in de mond. Heerlijk om te smelten in combinatie met vlees en stokbrood.

Camembert
Je hoeft niet naar Frankrijk te reizen om te genieten van het goede leven. Met Camembert haal je een stukje Normandië in huis. Romig, met een beetje pit. Heerlijk om te smelten op de barbecue of in een zomerse salade. Bon appétit!

Mozzarella
Mozzarella is een smaakvolle allemansvriend uit Italië. Romig, sappig en een tikkeltje zuur. Mozzarella heeft het allemaal. Je kent deze goed smeltende kaas ongetwijfeld van de pizza, maar ook op de barbecue is het een absolute aanrader. Proef Italië met gevulde champignons of paprika’s of groentepakketjes of serveer een frisse salade met mozzarella.

Tip: hou je na de barbecue kaas over? Presenteer ze op een later moment op een kaasplank of gebruik ze als ingrediënt voor een zomerse salade.

Aangeboden door Zuivelhoeve Barneveld 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie