Gea van den Broek van kapsalon 't Scheertje.
Gea van den Broek van kapsalon 't Scheertje. Pauw Media

Vakvrouw Gea weer aan het roer bij kapsalon ‘t Scheertje

20 april 2023 om 14:39 Zakelijk

STROE Kapsalon ’t Scheertje in Stroe bestaat alweer 25 jaar. In 1998 richtte Gea van den Broek de salon op. Een paar jaar later koos zij voor haar gezin en verliet zij het kappersvak. Sinds drie jaar is ze terug van weggeweest en staat ze weer aan het roer van haar eigen vertrouwde kapsalon. Gea is nu 50, maar is al kapster vanaf haar 16e. Ze was 25 toen ze haar eigen salon startte. 

,,Mijn vader had een deel van zijn Hubo over en zei: is een eigen kapsalon niks voor jou?’. Dat leek me inderdaad wel wat en zo zag ’t Scheertje het levenslicht. Ik ben er trots op dat ’t Scheertje nog steeds een goedlopende kapperszaak is. Ik word blij van een dag vol afwisseling; met knippen, kleuren, krullen, een permanentje of mooie coup soleil. Ik doe het allemaal even graag en hoop nog zeker 10 jaar mee te kunnen als kapster!”, lacht Gea.  

GEEN PERSONEEL Bijzonder is dat Gea alles zelf doet. Ondanks dat ze een eenmanszaak is, heeft ze toch een royale salon met drie stoelen. ,,Ik wil bewust geen personeel, alleen ben ik veel flexibeler. Ik ben een ondernemende vrouw en doe de dingen graag op mijn manier. Zo knip ik een aantal vaste klanten die niet naar de salon kunnen komen gewoon thuis. Ik maak ook altijd tijd voor een praatje, ik ken de meeste klanten ook. Soms gaat het over lastige dingen. Ik denk dat mensen bij mij sneller durven te praten omdat ik alleen werk. In een volle salon voelen ze zich misschien toch wat meer geremd. Dat sociale contact vind ik leuk en ik bied mijn klanten graag een luisterend oor als ze dat nodig hebben.”
Sinds kort verkoopt Gea ook luchtjes in haar salon, voor mannen en vrouwen. Het zijn kleine flesjes voor een mooi prijsje, ideaal om cadeau te doen.

Voor meer informatie over kapsalon ‘t Scheertje kun je terecht op www.kapsalon-tscheertje.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie