Afbeelding
Bram van den Heuvel

Achterveld komt te laat op gang

11 mei 2022 om 00:25 Voetbal

ACHTERVELD Bij rust keek Achterveld in de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Heerde tegen een 2-0 achterstand aan en dat was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Het was aan doelman Tjeerd van Middelaar te danken dat de schade niet nog groter was geworden.

Na de pauze was het allemaal anders. Achterveld kwam steeds beter in de wedstrijd. Op aangeven van Bas van Ruitenbeek kopte Sven van Rossem de 2-1 binnen. De bezoekers gingen hierna op jacht naar de gelijkmaker, maar dichterbij dan een bal tegen de lat kwam Achterveld niet. ,,De 2-2 zat er echt in’’, dacht Jacco Meurs. ,,Maar als over 90 minuten kijkt dan heeft Heerde terecht gewonnen.”

,,In de eerste helft waren we voetballend redelijk gelijkwaardig, maar waren zij feller in de duels en kregen daardoor veel kansen. Daarna speelden we voortdurend op hun helft. We hebben ons knap teruggevochten in de wedstrijd, helaas leverde ons dat geen punt op.”

[Doelpunt Achterveld: Sven van Rossum.