Jelle Neumann, hier op archiefbeeld, zorgde tegen Heerde voor de 2-0.
Jelle Neumann, hier op archiefbeeld, zorgde tegen Heerde voor de 2-0. Erik van't Land

Jonkies nemen sv Achterveld bij de hand

6 februari 2022 om 01:20 Voetbal

Als één van de weinige ploegen kwam Achterveld zaterdag al in actie in competitieverband. En dan was ook nog eens virtueel koploper Heerde de tegenstander. ,,In de eerste helft hadden we het moeilijk’’, merkte Meurs. ,,Heerde kreeg een paar goede kansen. We hadden geluk dat we niet met een achterstand de rust in gingen.”
Vooraf had Meurs zijn ploeg al voorgehouden dat er in het laatste half uur veel ruimte zou komen en hij daarom in het laatste deel opportunistisch wilde gaan spelen. ,,Om die reden bracht ik die jonkies in, zij konden die ruimtes goed benutten.”
In de 80e minuut opende Bas van Ruitenbeek de score op aangeven van Van Dalen. Vlak voor tijd bepaalde Jelle Neumann de eindstand ook nog eens op 2-0. ,,Het viel op deze manier heel mooi samen’’, glunderde Meurs na afloop. ,,Dit is voor ons een heel fijne overwinning. We hebben er met elkaar hard voor gestreden en het is natuurlijk geweldig dat het precies gebeurde volgens het plan dat we voor ogen hebben.”
Achterveld heeft nog altijd een behoorlijke achterstand op de bovenste ploegen, maar speelt zaterdag opnieuw thuis en kan bij winst weer aansluiting krijgen.
[Doelpunten Achterveld: Bas van Ruitenbeek en Jelle Neumann

ACHTERVELD Meestal zijn het bij Achterveld de routiniers die het verschil maken. In de topper tegen Heerde waren het de jonkies die de ploeg bij de hand namen. Jacco Meurs bracht achtereenvolgens Sil Hogeboom, Jens Bontje, Bas en Finn van Ruitenbeek en Swen van Dalen in de ploeg. Het leidde tot een late 2-0 overwinning.