Achterveld verloor zaterdag voor het eerst dit seizoen.
Achterveld verloor zaterdag voor het eerst dit seizoen. Bram van den Heuvel

Achterveld hard onderuit

10 oktober 2020 om 17:42 Voetbal

ACHTERVELD Het lukte Achterveld niet om koploper EFC’58 de eerste punten afhandig te maken. De vierdeklasser was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg, maar zocht toch met slechts een 1-1 tussenstand de kleedkamer op. Sven van Rossum zette Achterveld verdiend op voorsprong, op slag van rust werd het 1-1. Daarna was het spelbeeld totaal anders. ,,We hadden ze echt bij de strot’’, zag Jacco Meurs. ,,Als we in de eerste helft nog een paar keer gescoord hadden dan was het niet raar geweest. Maar ineens was het weg, liepen we vooral achteruit en verloren we steeds meer duels.”
Pas 20 minuten voor tijd kwamen de bezoekers uit Ermelo op 1-2 om in de slotfase de voorsprong uit te bouwen naar 1-4. ,,Dat zat er aan te komen’’, erkende Meurs. ,,De pijp was bij ons leeg en we konden het niet meer opbrengen. Jammer, al baal ik meer van het gelijke spel van vorige week. Dat was echt onnodig. Nu verloren we van een heel goede ploeg.”

Doelpunt: Sven van Rossum 1-0