De Ballonfiësta wist dit jaar vijftig nieuwe vrijwilligers te strikken.
De Ballonfiësta wist dit jaar vijftig nieuwe vrijwilligers te strikken. Ben Bläss

Ballonfiësta keert terug na drie jaar: ‘We kunnen gewoon varen vanavond’ (update)

17 augustus 2022 om 14:47 Evenementen Ballonfiësta Barneveld

BARNEVELD De voorbereidingen voor de Ballonfiësta lopen voorspoedig en ondanks de regen zullen alle ballonnen naar verwachting gewoon opstijgen. Dat laat voorzitter Jack de Jong weten. De 38e editie van het evenement gaat vanavond van start. ,,Na drie jaar hebben we er extra veel zin in.”

,,Zoals het er nu naar uitziet kunnen we volgens onze flightdirector gewoon varen vanavond”, zegt De Jong. ,,Mogelijk stijgen de ballonnen iets later op in verband met de regen, maar we blijven positief.” 

De komende dagen verwacht De Jong nog betere weersomstandigheden voor de Ballonfiësta, die tot en met zaterdag plaatsvindt. ,,Voor zaterdag is het weercijfer zelfs een 8 en op de andere dagen een 7. Maar we houden altijd een kleine slag om de arm; niets is zo veranderlijk als het weer.” 

KOEWEI De regenbuien van eerder deze dag hebben de Koewei daarnaast goed gedaan, zegt de voorzitter. ,,Het veld was door de droogte van afgelopen weken een beetje geel, maar we hebben gisteren de bodem ‘geprikt’ waardoor het regenwater goed werd opgenomen en de Koewei er nu prachtig bij ligt.” 

Het bestuur heeft naar eigen zeggen extra veel zin in deze editie - de eerste in drie jaar. ,,We zijn heel enthousiast, net als de sponsoren en vrijwilligers. We hebben dit jaar vijftig nieuwe vrijwilligers aan ons weten te binden, daar zijn we heel blij mee.” 

De Ballonfiësta gaat vanavond van start en vindt dagelijks plaats van 17.30 tot circa 22.30 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa en bedragen 6 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. 

Op het evenement kan dit jaar, in verband met de veiligheid van vrijwilligers, alleen met pin betaald worden. Dagelijks stijgen er tientallen ballonnen op, met dit jaar onder meer de ‘Vliegende Hollander’ (een reusachtig luchtschip), een cartoon-telefooncel en een Mc Donald’s-ballon.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie