Afbeelding
Ben Bläss

Ballonfiësta: ‘Extra vrijwilligers zijn welkom’

Evenementen

BARNEVELD Twee zomers lang moest Barneveld het zonder Ballonfiësta doen, maar binnenkort is het weer zover: van 17 tot en met 20 augustus stijgen in totaal 36 ballonnen op vanaf de Koewei. De organisatie is nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, laat voorzitter Jack de Jong weten.

,,De voorbereidingen zijn in volle gang”, steekt De Jong, voorzitter van de Stichting Internationale Ballonfiësta Barneveld (SIBB), af. Vanwege onzekerheid rondom het coronavirus kreeg de organisatie pas in het voorjaar groen licht, waar de voorbereidingen normaal gesproken al rond oktober in gang worden gezet. ,,Het was dus even flink aanpoten, maar we liggen goed op schema.” 

VRIJWILLIGERS De afspraken met de leveranciers zijn grotendeels rond en ook de sponsorwerving verloopt volgens De Jong vlot. ,,Alleen op het gebied van vrijwilligers zouden we een versnelling willen zien. We hebben een grote groep trouwe vrijwilligers die normaal gesproken hun vakantie om het evenement heen plannen. Dit jaar was dat echter anders omdat we zo laat pas wisten dat het door kon gaan.” 

Om die reden kan de organisatie nog wat extra handjes gebruiken, bijvoorbeeld voor de bezetting van de kassa’s of het regelen van het verkeer. ,,Dan kunnen we de taken net wat beter verdelen. Vrijwilligers krijgen elke avond hun natje en droogje en scoren punten met elke dienst die ze draaien, waarmee ze uiteindelijk zelf een ballonvaart kunnen verdienen. Het zou mooi zijn als ook jonge mensen zich aanmelden, die de volgende edities misschien weer van de partij zijn.” 

VLIEGENDE HOLLANDER Een van de paradepaardjes van deze editie is ‘The Flying Dutchman’ van Hot-R Ballonvaarten Barneveld: een ballon in de vorm van een piratenschip, die 31 meter hoog, 35 meter lang en 16 meter breed is. Het is de eerste keer dat ballonvaarder Edcar Vermeulen met het gevaarte deelneemt aan de Ballonfiësta. ,,Een hele mooie ballon”, zegt De Jong. Zijn persoonlijke favoriet voor dit jaar is de UFO van Aero-Balloons, die net als The Flying Dutchman alle avonden vaart. ,,Die is ook enorm en heeft een hele bijzondere vorm.” 

'The Flying Dutchman’.
advertentie
advertentie