De 90-jarige Gerard Doest met een aantal door hem versierde dakpannen.
De 90-jarige Gerard Doest met een aantal door hem versierde dakpannen. Ben Bläss

Hoogbejaarde Barnevelder (90) helpt Pluimveemuseum

22 maart 2021 om 15:02 Maatschappelijk

BARNEVELD De 90-jarige Gerard Doest uit Barneveld stelt door hem versierde dakpannen beschikbaar als bijdrage voor de reddingsactie van het Pluimveemuseum. Zoals eerder gemeld heeft het museum door de coronacrisis financiële problemen.

Doest, die in zorgcentrum Neboplus woont, belde plaatsgenoot Paulien Bläss met het aanbod om met kippen, paarden en koeien versierde dakpannen gratis te schenken voor verkoop in de museumwinkel. 

,,Daar zijn we erg blij mee. De dakpannen zijn nu te koop in het Pluimveemuseum’’, laat Paulien Bläss weten. De winkel is op afspraak te bezoeken na een telefoontje met Paulien via 06-46441570 (mail ben.blass@planet.nl).

DUIZENDEN Deze krant schonk eerder deze maand al aandacht aan Gerard Doest, die ook dakpannen verkoopt voor een leuk uitje voor bewoners van de gesloten afdelingen van Neboplus. Hij heeft de afgelopen jaren duizenden dakpannen voor het goede doel versierd. 

Doest vertelde dat hij de dakpannen op een speciale manier beplakt. ,,Ik doe dat met servetjes. Die knip ik in vier stukjes, waarmee ik twee dakpannen kan beplakken. Dat doe ik met een speciaal soort lijm. Wat ook heel belangrijk is, is dat je de dakpannen goed lakt. Anders blijven de servetjes niet zitten.”

Afbeelding
De 90-jarige Gerard Doest.
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie