VVOP zet goede reeks voort

7 april 2018 om 21:16 Sport/sport

VOORTHUIZEN VVOP is aan een goede reeks bezig. Uit bij het hoger geplaatste FC Horst werd met 1-3 gewonnen en daarmee revanche genomen voor de 3-2 thuisnederlaag. Toch moeten de Voorthuizenaren voorlopig de degradatiezone in de gaten blijven houden.

VVOP begon sterk aan de wedstrijd. In de 2e minuut moest doelman Valentijn Wellenberg al naar de hoek om een schot van Daquillio Degama naast zijn doel te werken. Vijf minuten later was het wel raak. Iloy Cislo speelde Daquillio Degama in en die stiftte de bal prachtig over de doelman in het doel; 0-1. Niek Bos weer terug van een blessure was op een pass van Jeffrey Davelaar even later dicht bij de 0-2, maar hij strandde op de doelman. Halverwege de eerste helft kwam Horst beter in de wedstrijd. Doelman Freek van de Steeg voorkwam de gelijkmaker door een knappe redding op een schot van Job Kuijpers. De beste kans in de eerste helft was in de 40e minuut voor VVOP. Uit een vrije trap van Iloy Cislo kopte Jeffrey Davelaar rakelings over.

Na de hervatting Moest Freek van de Steeg op schoten van Isa Kiziler en Anderson Lima tweemaal aan de bak om de voorsprong vast te houden. In de 53e minuut lanceerde Jeffrey Davelaar Niek Bos, die beheerst de 0-2 scoorde. Op een pass van Jeroen Peer besliste Daquillio Degama in de 70e minuut op weergaloze wijze met een stiftje de wedstrijd definitief; 0-3. Eerst in de 90e minuut redde Job Kuijpers voor Horst de spreekwoordelijke eer; 1-3.

"We hebben veel werklust getoond en een goede wedstrijd gespeeld. Met schitterende doelpunten een belangrijke overwinning behaald", aldus trainer Henk van Zoeren.