Afbeelding
Pauw Media

ODIK verliest ook de tweede thuiswedstrijd met minimaal verschil

20 september 2020 om 12:42 Korfbal

BARNEVELD- ODIK heeft ook de tweede thuiswedstrijd van de veldcompetitie met nipt verschil verloren. Zaterdag was de Friese titelkandidaat Vlug en Vaardig/Quick’21 met 13-14 net te sterk voor de Barnevelders. Met slechts twee punten uit de eerste drie wedstrijden is duidelijk dat de titelaspiraties van ODIK voorlopig in de koelkast kunnen en dat het scorend vermogen van de formatie van trainer Wouter van Brenk momenteel onvoldoende is.

Op Sportpark Oosterbos speelde ODIK een redelijke goede eerste helft tegen Vlug en Vaardig/Quick’21, een samenwerkingsverband tussen twee Friese clubs met titelaspiraties. Bij de thuisclub ontbrak de geblesseerde Ard van der Pols die uitstekend vervangen werd door Bart Evers. ODIK ging met een 9-8 voorsprong rusten en stond in de tweede helft met 11-9 voor toen er een fase aanbrak waarin beide partijen tien minuten niet wisten te scoren. Deze doelpuntendroogte werd uiteindelijk door de bezoekers doorbroken in een reeks richting 12-14. De Barneveldse aansluitingstreffer viel te laat waardoor ODIK wederom met een punt verschil een thuisduel verloor.

Trainer Wouter van Brenk: ,,Wij stonden verdedigend goed, maar hebben veel te weinig gescoord om aanspraak te maken op de overwinning. We hebben genoeg kansen gekregen en hadden in de doelpuntloze fase na rust het duel moeten beslissen. Wij hebben veel tactische wissels doorgevoerd om de combinaties te veranderen en het goed te zetten, maar het is duidelijk dat we de succesformule nog niet gevonden hebben”.

Wie naar de statistieken van ODIK kijkt, moet constateren dat het aandeel van de dames in de scores te laag is. Tegen Vlug en Vaardig/Quick’21 scoorde alleen Anneloes Snoei eenmaal en in de gehele competitie wisten de dames maar negen keer te scoren, nog geen twintig procent. Als excuus hiervoor geldt natuurlijk de afwezigheid van Melissa Bakkenes en Joyce van de Hoogen terwijl ook Lieke Beckerman met een vervelende voetblessure niet topfit is.

Van Brenk: ,,Het is duidelijk dat een start met twee punten uit drie wedstrijden niet past bij onze ambities. Maar wij zijn nu niet teveel met de stand bezig, wij moeten ons eerst op het verbeteren van ons eigen aanvalsspel richten. Pas wanneer dat goed gaat, kunnen we resultaten halen en naar de stand kijken. Dat we volgende week op bezoek moeten bij het nog ongeslagen CSL zie ik ook niet als een voordeel of een nadeel. Wij moeten ons deze week oprichten en goed voorbereiden op dit duel, het is een ideaal kantelmoment”.

Doelpuntenmakers ODIK: Milko van Golberdinge 6, Lejon Bruinekreeft 3, Bart Evers 3, Anneloes Snoei 1.