Afbeelding
Muziekschool Barneveld Harmonie Barneveld

Eerste digitale muzikale open dag in Barneveld een feit

16 mei 2020 om 14:16 Onderwijs

BARNEVELD Muziekschool Barneveld en muziekgezelschap De Harmonie in Barneveld hielden zaterdag voor het eerst gezamenlijk een digitale open dag. Via een speciale website konden belangstellenden online informatie zoeken over muziekles bij de muziekschool of bij de harmonie. 

Zo stonden er op de site informatiefilmpjes over instrumenten, waren er live workshops te volgen en was er vooral veel muziek te beluisteren. Via een live chat konden bezoekers van de site ook vragen stellen over instrumenten of over muzieklessen. Die werden dan direct beantwoord.

Hoogtepunt was een online orkest (zie video), dat van tevoren was gemaakt door leden van De Harmonie en leerlingen van de muziekschool. In totaal 61 muzikanten studeerden thuis hun partij van 'Ode an die Freude' van Beethoven in, maakten er een video van en stuurden die in. Met een speciaal programma werden alle muzikale inbrengen bij elkaar gezet en tot één online orkest gesmeed.

De muziekschool en de harmonie communiceerden eerder al meer te willen samenwerken en de geplande open dag in mei zou daar een start van zijn. De coronacrisis echter zette een streep door een fysieke open dag, en dus zochten beide partijen gezamenlijk naar een online alternatief. Bezoekers werden op de site met een videoboodschap van muziekschooldirecteur Ferdi Schukking en Harmonie-voorzitter Sander van Beek welkom geheten.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie