Laurens Snel
Laurens Snel Westeneng Makelaardij

Wat is uw huis waard? (Online) waardebepaling in coronatijd

10 april 2020 om 16:14 Advertorial_1

BARNEVELD Ondanks de coronacrisis draait de Barneveldse woningmarkt vooralsnog gewoon door. Specialist Laurens Snel legt uit hoe Westeneng Makelaardij op een veilige manier de waarde van een woning bepaalt.

VERHUIZEN Ook in deze bijzondere tijd komen er nieuwe woningen op de markt. Het betreft vooral huizen van mensen die bijvoorbeeld behoefte hebben aan meer woonruimte of een grote schuur. Maar wanneer de verkoopreden minder noodzakelijk is, maken sommige verkopers nu even pas op de plaats.

TAXEREN Bij Westeneng hechten we veel waarde aan persoonlijk contact. Het liefst komen we voor een waardebepaling dan ook bij u op bezoek om de woning te bekijken. Uiteraard houden we hierbij rekening met alle geldende richtlijnen van de overheid. We houden 1,5 meter afstand en schudden geen handen. Na de afspraak overleggen we in de buitenlucht of telefonisch over de vraagprijs en voorwaarden, en leggen we onze werkwijze uit.

ONLINE WAARDEBEPALING Ook een gratis en geheel vrijblijvende online waardebepaling via Woningmatch behoort tot de mogelijkheden. Deze service bieden we al langer aan, maar de laatste weken wordt daar nóg meer gebruik van gemaakt. Hoe zo'n online waardebepaling in z'n werk gaat? Op de website van Woningmatch vult u een aantal gegevens over de woning in. Via de mail of WhatsApp stuurt u ons een aantal duidelijke foto's van de voor- en achterkant van de woning, de verblijfsruimten en de tuin. Op basis van beschikbare basisgegevens en de beelden geven we binnen 24 uur (op werkdagen) een indicatie van de vraagprijs.

PRIJZEN VAN VERGELIJKBARE WONINGEN Hiervoor maken we gebruik van de gegevens van het Kadaster en onderzoeken we voor welke prijzen vergelijkbare woningen de laatste tijd zijn verkocht. De prijs die we uiteindelijk afgeven, is altijd binnen een bepaalde bandbreedte. Voor de definitieve waardebepaling blijft een bezoek aan de woning noodzakelijk.

EEN BORD IN DE TUIN De markt voor verkopers is ondanks de veranderende omstandigheden erg gunstig. Woningen in de gemeente Barneveld wisselen nog steeds relatief snel van eigenaar, doordat de vraag het aanbod fors overstijgt en de hypotheekrente erg laag is.

Het aantal kijkers bij een woning is momenteel soms wel wat lager, maar de mensen die gaan kijken, hebben serieuze belangstelling en worden vaak snel concreet. Een goed bod wordt doorgaans wat sneller geaccepteerd, want verkopers kiezen graag voor zekerheid. Niemand weet immers hoe lang de door de overheid opgelegde beperkingen van kracht blijven en wat op de langere termijn het effect is op de Barneveldse woningmarkt.

Aangeboden door Laurens Snel van Westeneng Makelaardij 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie