Afbeelding
Shutterstock

Bij een fijn huis hoort een fijne auto

2 december 2022 om 09:58 Partnercontent

niets fijner dan het moment, waarop ze na een lange werkdag op de bank ploffen. Tijd voor een hapje en drankje met een goede film of je favoriete televisieprogramma! Om dagelijks van je huis naar je werk te pendelen, mag ook een fijne auto niet ontbreken. Kies je normaliter voor de aankoop van een auto, of ga je voor bijvoorbeeld Volkswagen private lease? Niet alleen Volkswagen private lease is hierin een optie; leasemaatschappijen bieden over het algemeen auto’s van verschillende Europese en Aziatische autofabrikanten aan. De keuze voor private lease biedt verschillende voordelen, ten opzichte van het los aanschaffen van een auto. Ben jij er al bekend mee?

 Voordelen van een auto leasen als consument 

De aankoop en het inrichten van je woning hebben mogelijk een grote impact gehad op je financiële buffer. Een van de voordelen van private lease is het gegeven, dat je vooraf geen grote investering hoeft te doen. Je betaalt een vast bedrag per maand, waarbinnen een groot aantal kosten vallen. Vaak betaal je uitsluitende de brandstof voor het voertuig zelf. Je hebt hierbij keuze uit het private leasen van een nieuw model auto en occasion private lease. Zoals de naam al doet vermoeden, lease je in dit laatste geval een tweedehands auto. Dit brengt lagere maandlasten met zich mee. Houd er rekening mee, dat een occasion in dit geval niet ouder dan een paar jaar is. Het gaat om modellen met relatief weinig kilometers op de teller.

Zelf een auto samenstellen bij private lease 

Lease je een nieuw model auto, dan heb je de mogelijkheid om deze zelf samen te stellen bij de leasemaatschappij. Kies uit verschillende automerken, bepaal van welke extra’s het model voorzien moet zijn en kies een kleur die bij jouw smaak past. Op welk model auto zou jij trots zijn, wanneer deze op de oprit van je woning staat? De auto moet passen bij je woning.

 Vaste prijs voor vrijwel alle kosten 

Men wil van nature enige zekerheid hebben; het biedt de basis waarop kan worden gebouwd. Het nadeel van een auto kopen, zeker wanneer het een ouder model occasion betreft, is dat je op voorhand niet kunt voorspellen wanneer je met welke onderhoudskosten geconfronteerd wordt. Bij private lease, ook bij occasion private lease, vallen deze kosten binnen het maandbedrag wat je de leasemaatschappij betaalt. Hetzelfde geldt voor de wegenbelasting en bijvoorbeeld de verzekering van de auto. Op deze manier weet je precies wat je op jaarbasis kwijt bent voor de auto! Uitzondering hierop is de situatie waarin je meer kilometers rijdt dan op voorhand vastgelegd is in je contract. Je betaalt in dit geval bij voor deze extra kilometers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie