Afbeelding
Foto: Pixabay

Wandpanelen en visgraat vloeren voor in jouw huis

2 december 2022 om 08:46 Partnercontent

Heb jij net een verbouwing gestart of ben je eigenlijk gewoon toe aan iets nieuws in huis? Dan is het natuurlijk goed om te kijken wat de laatste trends zijn. Visgraat vloeren en wandpanelen zijn daar zeker een onderdeel van. In dit artikel vertellen we je daar alles over. Lees daarom gauw verder.

Wat is een visgraat vloer?

Een visgraat vloer is eigenlijk een vloer die je verwacht in grote villa’s. Het staat bekend om haar luxe uitstraling en om het idee dat dit niet een vloer is voor in een normaal woonhuis. Maar niets is minder waar. Je kan tegenwoordig namelijk met heel veel verschillende materialen alsnog een visgraat vloer plaatsen.

Bij een visgraat vloer liggen er korte plankjes haaks op elkaar. Wanneer dit patroon wordt doorgelegd krijg je de structuur van een visgraat op de grond. Nu ligt het er nog aan op welke manier je de plankjes afsnijdt. Doe je dit schuin, dan heb je te maken een klassieke visgraat vloer. Heb je de plankjes recht afgesneden? Dan doe jij het op de Hongaarse wijze, daarbij lijkt de vloer wat rechter.

In plaats van massief hout te gebruiken, kan je ook andere materialen in huis nemen om het effect van een houten visgraat vloer na te bootsen. Zo kan je bijvoorbeeld voor laminaat gaan, waarbij het hele pakket al is gefabriceerd en je via een kliksysteem alles moet neerleggen. Of je kan een pvc visgraat vloer leggen. Pvc is eigenlijk een soort kunststof die enorm goed warmte geleidt, een fijne akoestiek heeft en waterbestendig is. Ideaal als je met kinderen in huis woont die om de haverklap alles vies maken. Bovendien kan je het perfect leggen wanneer je bijvoorbeeld vloerverwarming hebt.


Wandpanelen

Ook is het helemaal hip om wandpanelen te plaatsen. Daarbij worden lange houten planken verticaal naast elkaar geplaatst. Ze zitten best wel dicht op elkaar en het geeft het effect van enerzijds een wandschildering of kunstwerk en anderzijds een muur. In plaats van dat je de muur verft of er behang op doet, kan je een wandpaneel gebruiken om je kamer op te leuken op een unieke manier.

Je kan er ook voor kiezen om de wandpanelen horizontaal te plaatsen. Dat benadrukt nog meer de grootte en breedte van de kamer. Of je doet klassiek verticaal. Het ligt helemaal aan jouw smaak. Tevens kan je het wandpaneel ook schilderen in een kleur die jij wil. Overigens is hout wel echt de klassieke kleur die veel mensen gebruiken in hun huis. Dit past dan ook echt in een modern huis van deze tijd.

Wil je wandpanelen maar helemaal geen hout gebruiken? Dan kan je ook voor EPS schuimpanelen gaan. Dit zijn kleine blokken die het effect geven van een stenen muur maar dat niet zijn. Daarmee kan je een robuust en uniek effect in jouw huis creëren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie