Afbeelding
Foto door Curtis Adams via Pexels

De makkelijke en muisstille pvc vloer

21 november 2022 om 07:17 Partnercontent

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer of is je je huidige vloer in huis hoog aan vervanging toe? Overweeg dan eens een nieuwe pvc dryback vloer.

Wellicht vraag je je af wat een pvc dryback vloer is. Het is een nieuwkomer en een beetje de tegenhanger van de click pvc vloer. Dryback pvc wordt ook wel plak pvc genoemd. Dat komt omdat deze versie wordt vastgelijmd op de vloer en in tegenstelling tot click pvc geen ondervloer nodig heeft. Daarentegen heeft het wel een vlakke ondergrond nodig. Er kleven letterlijk vrij veel voordelen aan een dryback pvc vloer. Lees even verder!

IJzersterk, super stil en onderhoudsvrij

Sowieso valt er wel wat te zeggen over pvc vloeren. Deze past doorgaans in zowat elke ruimte en hebben een trendy uitstraling. Verder zijn pvc vloeren in het algemeen voorzien van een top beschermlaag voor een slijtvaste vloer en hebben ze een geluiddempende werking. Bovendien gaat een pvc vloer lang mee en is het onderhoudsvrij. Veel voordelen dus als je een pvc vloer aanschaft. Als je eenmaal de pluspunten van zo’n vloer ervaart, wil je eigenlijk niet anders meer. 

Gelasta pvc vloeren

En als je voor een pvc vloer kiest, dan wil je natuurlijk ook meteen de beste kwaliteit die ook nog eens voordelig is. Gelasta pvc vloeren zijn vrijwel uniek. Dat komt doordat het een eigentijdse en eigen pvc collectie is die door het Nederlandse familiebedrijf direct uit Azië geïmporteerd wordt. Een uitstekende keuze dus als je op zoek bent naar een mooie vloer die ook nog eens zeer praktisch is. En er is voor ieder wat wils. De Gelasta pvc vloeren zijn verkrijgbaar in alle prijsklassen en alle denkbare motieven en kleuren.

Een groothandel met creatieve motieven

Gelasta is een groothandel uit Genemuiden en zag het levenslicht in 1975. Ondertussen is het gerenommeerd label een bekende speler als het op vloeren aankomt. Voor zowel vloerbedekking, tapijt en pvc voor particuliere huishoudens als voor bedrijfsruimtes. Ook staat Gelasta bekend om de snelle levering. Dryback pvc vloeren kunnen geleverd worden met creatieve motieven die voortdurend inspelen op de laatste trends. Als je bijvoorbeeld een pvc vloer met houtmotief bekijkt van dit label, dan zie je al snel dat deze nauwelijks te onderscheiden is van een echte houten vloer dankzij de nerven, de voelbare noesten en de manier waarop het vervaardigd is.

PVC vloeren: flexibel en het kan toch tegen een stootje

Als je dus op zoekt bent naar een manier om je huis in te richten naar je eigen smaak en je eigen identiteit met een prachtige uitstraling, dan ben je goed uit met een pvc vloer. Deze zijn in het algemeen flexibel, onderhoudsvrij, duurzaam, krasvrij en sterk. En  het past overal. En omdat het een vochtbestendig karakter heeft, kan deze vloer zelfs ook geplaatst worden in de keuken en de badkamer. En het kan goed gecombineerd worden met vloerverwarming.

Een click pvc vloer versus dryback

Zoals eerder gezegd, is een dryback pvc vloer dus de tegenhanger van click pvc. Laatstgenoemde klik je letterlijk in elkaar op een ondervloer; dat is te vergelijken met het leggen van laminaat. Een dryback pvc vloer zijn soepele, dunne stroken die aan de vloer eronder verlijmd wordt nadat de ondergrond geëgaliseerd is. Plinten plaatsen is daardoor niet meer nodig. Veel dryback soorten zijn waterproof waardoor ze ook gewoon in de badkamer gebruikt kunnen worden. Ook wordt de akoestiek door dryback pvc enorm verbeterd.

Bespaar energie met een dryback vloer

Een ander verschil is dat click pvc doorgaans dikker is. Click vloeren zijn gemiddeld zo’n 5,0 mm dik en dryback vloeren tussen de 2,0 en 2,5 mm. Voordeel van die dunne stroken is dat ze uitstekend te combineren zijn met vloerverwarming. Omdat ze dunner zijn, ondervindt de warmte van de verwarming weinig weerstand waardoor de warmte goed door de vloer komt en je zo extra rendement behaalt. En in deze dure tijden waar we torenhoge energierekeningen kennen, is dat natuurlijk een hele grote bonus. Bovendien is dryback duurzaam omdat het nauwelijks vervangen hoeft te worden.

De mogelijkheid om creatieve patronen te leggen

De duurzame en weekmakervrije pvc dryback vloeren van Gelasta hebben bovendien ook een grotere mogelijkheid in patronen leggen dan de doorsnee pvc vloer. Het visgraatpatroon is vandaag de dag bijvoorbeeld een trendy en geliefd patroon voor vloeren. Omdat men bij het leggen van click pvc vloer rekening moet houden met de voegen, is deze niet geschikt voor deze patronen. Dryback kan daarentegen in alle richtingen gelegd worden en is dus ook geschikt voor het leggen van deze hippe patronen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie