Afbeelding
Shutterstock

Gebruik je dertiende maand voor een nieuwe vloer in huis

16 november 2022 om 10:55 Partnercontent

December is traditioneel de maand waarin werkgevers een dertiende maand uitkeren aan hun werknemers. Niet iedere werkgever doet dit; sommige werkgevers werken met een eigen bonussysteem of keren helemaal geen bonussen uit gedurende het jaar. Traditioneel zijn de laatste maanden van het jaar ook het moment waarop huishoudens hun grote uitgaven doen. Denk aan de aanschaf van een elektrische fiets om mooie tochten rond Barneveld te maken, een nieuwe auto of bijvoorbeeld een televisie. Heb je echter al gedacht aan het vervangen van de huidige vloer in huis? Kies bijvoorbeeld voor het moderne beton ciré. Een duurzame, slijtvaste optie waar je jaren plezier van zal hebben. Dit materiaal wordt overigens niet alleen gebruikt voor het aanleggen van nieuwe vloeren; men gebruikt het ook voor op wanden.

Egaliseren van een vloer met beton of voor een pvc vloer 

Bij het gebruik van beton ciré zorg je automatisch voor het egaliseren van een vloer. Niet iedere ondervloer is standaard egaal. Denk aan vloeren waarop voorheen laminaat gelegd werd, of een vloer met vloerbedekking. In dergelijke situaties zijn de gevolgen van een oneffen vloer minder groot. Zou je in plaats van voor laminaat of vloerbedekking voor bijvoorbeeld pvc in huis kiezen, dan is het egaliseren van de vloer wel belangrijk. PVC staat bekend om het feit dat dit type vloer zeer dun is. Kleine oneffenheden in de ondervloer kunnen daardoor makkelijker door de vloer heen komen. Daarbij wordt pvc vaak verlijmd op de ondervloer, wat het eveneens van groot belang maakt dat deze vloer egaal is. Verschillende partijen bieden hulp bij het egaliseren van een vloer. Je zou dit zelf ook kunnen doen.

Duurzame keuze met beton ciré of pvc 

Zowel het gebruik van beton ciré als pvc, behoort tot de duurzamere opties op het gebied van vloeren. Duurzaamheid is steeds belangrijker voor veel huishoudens. Niet alleen om het milieu en klimaat te sparen, maar ook om aan het eind van de maand meer geld over te houden voor de vaste lasten. Beide soorten vloeren zijn te combineren met vloerverwarming. Vloerverwarming verwarmt ruimtes op een efficiëntere wijze dan de klassieke radiatoren, die momenteel nog gebruikt worden in veel woningen. Daarbij wordt vloerverwarming in veel huizen gecombineerd met een elektrische warmtepomp. Sluit de warmtepomp aan op de zonnepanelen op het dak van je woning om de ruimtes in huis heel voordelig te kunnen verwarmen.

Niet iedere vloer geschikt voor vloerverwarming

Waar beton ciré en pvc goed te combineren zijn met vloerverwarming, geldt dat niet voor iedere vloerbedekking. Om een voorbeeld te noemen: hout laat het rendement van vloerverwarming in huis onnodig sterk dalen. Dit valt te verklaren door het feit dat hout de warmte slecht geleidt. Het maakt dat eerst het hout verwarmd moet worden, alvorens de temperatuur in een ruimte toeneemt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie