Afbeelding
Foto door Pavel Danilyuk via Pexels

Waarom kiezen voor een parketvloer?

Partnercontent

Parketvloeren worden steeds populairder, omdat ze een goede weerspiegeling zijn van je persoonlijke woonstijl. Door te kiezen voor een parket vloer neem je daadwerkelijk de touwtjes in handen. De basis is een traditionele houten plank. Met alle extra mogelijkheden die een parket vloer te bieden heeft kun je de plank vervolgens omtoveren tot een vloer die jouw unieke woonstijl perfect nabootst.

Keuze uit diverse uitstralingen

Een parketvloer is verkrijgbaar in ontelbaar veel verschillende uitstralingen. Zo kun je kiezen voor een select eiken uitstraling waarin planken met noesten, scheuren en spint uit de selectie zijn gehouden. Dit zorgt ervoor dat de vloer een rustige uitstraling heeft. Als je op zoek bent naar een robuuste vloer is een rustiek eiken uitstraling een goede keuze. Bij deze selecte zitten er juist veel karakteristieke eigenschappen in het hout. Zo zijn er veel noesten zichtbaar en zit er spint in de plank. De extra rustieke uitstraling gaat nog een stapje verder met vlammende effecten en opgestopte scheuren.

Lamelparket gaat jaren mee

Een parket vloer begrijpt als geen ander wat er dagelijks in je huis afspeelt. Van modderige schoenen tot een omgevallen glas drinken, we herkennen het allemaal. Net als jullie willen wij ook graag een vloer waarop we een leven lang kunnen genieten. Daarom is een tijdloze, duurzame en karakteristieke parket vloer een musthave voor je woning. Om de levensduur van je vloer te verlengen en de natuurgetrouwe uitstraling te behouden is het belangrijk om bescherming onder je meubels te plaatsen. Dit voorkomt dat er door het schuiven van je meubels krassen ontstaan die de toplaag van je parket vloer aantasten.

Van boom naar parket vloer

Een parket vloer is met recht de meest duurzame vloer. Een parket plank bestaat namelijk uit diverse houtlagen die we ook wel lamellen noemen. De toplaag van parket is van massief eiken hout en is daardoor ontzettend sterk. Wanneer er intensief op de vloer geleefd wordt, zullen de karakteristieke kenmerken van de vloer nog beter zichtbaar worden. Zo wordt jouw parket vloer door de jaren heen alleen maar mooier. Benieuwd naar de mogelijkheden met parketvloeren? Neem een kijkje bij floorlife

advertentie