Afbeelding
Photo by Drew Coffman on Unsplash

Op zoek naar een industriële eettafel? Lees hier meer

Partnercontent

De eettafel is één van de belangrijkste meubels in je kamer. Je eet er aan, misschien vind je het lekker om er aan te zitten als je een kopje koffie drinkt, of wanneer iemand op bezoek komt. Als je geen thuiskantoor hebt kan de tafel ook nog eens dienstdoen als werkplek of huiswerkplekje. Een eettafel heeft dus meer doeleinden dan alleen om aan te eten, daarom is het belangrijk dat je eettafel helemaal naar jouw zin en smaak is.

 Als je er zoveel mee doet is het ook belangrijk dat je tafel wel tegen een stootje kan. Gelukkig voor jou is de industriële eettafel tegenwoordig helemaal hip. Deze tafels staan bekend om het stoere uiterlijk waarbij natuurlijk hout en robuust metaal met elkaar worden gecombineerd. Met een industriële eettafel heb je gegarandeerd een stijlvolle eethoek. Hier lees je alles over industriële eettafels.

 Soorten industriële eettafels

Industriële eettafels zijn er in allerlei soorten en maten. Iets wat ze allemaal gemeen hebben is het eikenhouten tafelblad en de metalen tafelpoten. Die poten zijn verkrijgbaar in een heleboel verschillende vormen. Natuurlijk is er de klassieke tafelpoot, verder heb je bij Mister Tafel een matrix, trapezium, X-vorm, V-vorm of A-vorm en nog veel meer andere opties. De tafelpoten komen hier in de kleuren mat zwart, mat wit en staal antraciet. Daarnaast zijn er verschillende soorten tafelbladen voor een industriële eettafel.

 Eikenhouten industriële tafel

Alle tafelbladen bij Mister Tafel worden gemaakt van eikenhout, omdat dit stevig en duurzaam is. Je hebt de standaard industriële tafel, die verkrijgbaar is in allerlei maten. Dit is een stijlvolle tafel die perfect staat in je industriële kamer. Je hebt deze tafels in een rechthoek, ovaal en rond. Verder zijn er nog twee speciale modellen industriële tafels.

 Boomstamtafel

Een mooie en populaire soort industriële eettafel is de boomstamtafel. Deze tafel wordt gemaakt uit een verticaal stuk boom wat met schors en al wordt gezaagd. Hierdoor krijg je een massief houten tafelblad dat er ontzettend stoer uitziet. De schors wordt daarna vakkundig verwijderd zodat er een mooi gewelfde rand overblijft.

 Bovendien is iedere boomstamtafel uniek, geen twee stukken hout zijn precies hetzelfde. Ieder tafelblad heeft een unieke vlamtekening, verschilt net iets van kleur en ook de nerf is in iedere tafel anders. Ook zijn boomstamtafels verkrijgbaar in verschillende maten, zodat je er altijd één vindt die past bij jouw voorkeur.

 De boomstamtafel wordt behandeld met olie en lak zodat je er bijna geen onderhoud aan hebt. Eikenhout is van zichzelf al heel stevig, waardoor er niet zo snel krassen en beschadigingen op zullen komen. Verder kun je de tafel simpelweg met een vochtige doek schoonmaken. Ook gaat de tafel door de olie en lak extra lang mee.

 Visgraattafel

Een tweede bijzondere soort industriële eettafel is de visgraattafel. Het tafelblad van deze industriële tafel ziet eruit als een visgraat, waardoor de tafel heel elegant en wat minder robuust is. Deze tafel past bij een wat verfijnder interieur. De visgraattafel is verkrijgbaar in allerlei verschillende maten en vormen, zoals rechthoekig, ovaal en rond.

advertentie