Vakvrouw Babbet Duijkers.
Vakvrouw Babbet Duijkers. Babet
Vakvrouwen

‘Je identiteit terugzien in je interieur: daar gaan we voor’

Zakelijk Vakvrouwen

BARNEVELD ,,Ruimtes vormen zich als vanzelf wanneer je identiteit en verlangens van de bewoners als uitgangspunt neemt”, vertelt Babbet Duijkers. Als oprichter van BABBET ontwerpt en realiseert de Barneveldse exclusieve interieurs voor particulieren die een woning gaan bouwen of verbouwen. ,,Wat we doen in een interieur: verbinding zoeken, balanceren en een stevige basis neerzetten vanuit de identiteit van de opdrachtgever.”

Yes, de kavel of woning is gekocht. Je ziet al helemaal voor je hoe je straks op deze fantastische plek geniet van een kop koffie in het ochtendzonnetje of dat uitgebreide diner met familie en vrienden. Maar eerst moet er nog flink wat gebeuren. Want wat is er allemaal mogelijk op deze plek? Hoeveel ruimte zit er straks in je huis? Waar komt de keuken en welke materialen kies je hiervoor? Waar schijnt dat ochtendzonnetje eigenlijk in huis? Domotica, akoestiek, verlichting, vloeren, gordijnen, meubels... Hoe zorg je dat alles klopt? Waar vind je betrouwbare leveranciers? En niet geheel onbelangrijk, hoe zorg je dat alles binnen budget gerealiseerd wordt? Kortom: heel veel vragen. Babbet Duijkers: ,,Vragen waar wij bij BABBET dagelijks mee bezig zijn en waar wij onze werkwijze op hebben afgestemd.”

De Barneveldse zit al twintig jaar in het vak en heeft al veel mooie projecten op haar naam staan. Van luxe woningen tot Pannenkoekenhuis de Schaffelaar en locaties van Dolfijn kinderopvang. Op dit moment is Babbet onder meer druk met een woning aan de Van den Bogertlaan in Barneveld. ,,Hier zijn we bezig met een complete verbouwing, inclusief het verduurzamen en een compleet nieuwe indeling.  Al pratende met de bewoner kwamen we erachter dat niet alleen het interieur aangepast moet worden, maar dat ook het tuinontwerp en het exterieur moet aansluiten bij het geheel. Ik zorg voor het complete ontwerp, de complete begeleiding en houd de esthetiek in de gaten.’’

(Lees verder onder de foto)


Een luxe en uitnodigende maatwerkkeuken, door Babbet ontworpen.

INTERIEURONTWERP De Barneveldse is graag in een vroeg stadium bij een project betrokken, waardoor ze haar creatieve visie op het ontwerp kan delen met de architect en de opdrachtgevers en later met het bouwteam. ,,Eén plus één moet drie worden. We brengen samen het totaalbeeld naar een hoger niveau. In die fase denken we mee over de indeling van de woning, zorgen we dat het exterieur en interieur op elkaar worden afgestemd en dat praktische en esthetische installaties gecombineerd kunnen worden. Samen realiseren we zo de woondroom van de opdrachtgevers.” Zo vertaalt Babbet de wensen en ideeën naar een passend en persoonlijk interieur. ,,Met ruim twintig jaar ervaring scheppen wij orde in de soms nogal intimiderende interieurwereld.”

3D-TEKENINGEN ,,Met de input van de opdrachtgever gaan we aan de slag met het schetsontwerp, dat is bedoeld om te toetsen of alle wensen en ideeën haalbaar zijn en tevens dient als fundament om vervolgbeslissingen te nemen. We presenteren het schetsontwerp aan de hand van plattegronden en sfeerbeelden. In het definitieve design leggen we alle keuzes vast: materialen, kleuren, meubels, verlichting en overige afwerkingen. Door middel van 3D-tekeningen en een virtuele wandeling door de woning presenteren we het ontwerp en worden bepaalde keuzes inzichtelijk. Aan de hand van technische tekeningen van een maatwerkmeubel vragen we offertes op.”

DETAILS Een goede, realistische visualisatie van een ontwerp helpt bij de besluitvorming tijdens het ontwerpproces. ,,Wanneer het ontwerp af is, de keuzes zijn bepaald, onderdelen zijn besteld en met de bouw of verbouwing is begonnen, blijven we het hele proces volgen en bijsturen waar nodig. Als lid van het bouwteam zijn we aanwezig bij bouwvergaderingen en bezoeken we de bouw om details met het team te bespreken.”

STYLING De werklui zijn vertrokken, de steigers afgebroken en het stof is neergedaald: ,,Dan zetten we de puntjes op de ‘i’ en zorgen we ter plaatse dat de styling en verbouwing tot één geheel gemaakt worden.” Accessoires, planten en bloemen maken de woning af en brengen deze tot leven.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op via Babbet.nl

Dit interview is ook te lezen in de bijlage Vakvrouwen


Afbeelding
Een luxe en uitnodigende maatwerkkeuken, door Babbet ontworpen.
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Leven Dailah in teken van God na 'dieptepunt' studententijd Twintigers 19 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Jonge scouts naar Zuid-Korea: 'Ik spaar al vijf jaar voor deze reis' 41 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Barnevelder Andries (76) zwemt bijna dagelijks in Zeumeren 3 uur geleden
advertentie