Gonda van de Beek in haar huidige keuken van Van Ginkel Keukens. In haar hand het ontwerp van de nieuwe keuken.
Gonda van de Beek in haar huidige keuken van Van Ginkel Keukens. In haar hand het ontwerp van de nieuwe keuken. Pauw Media

‘We droomden van een woonkeuken’

25 juni 2021 om 13:36 Wonen

BARNEVELD Samen met haar man en drie kinderen van 8, 10 en 12 jaar woont Gonda van de Beek (36) al ruim veertien jaar in De Burgt. Met plezier: het gezin woont in een ruime, comfortabele middenwoning en heeft zijn draai gevonden in de Barneveldse woonwijk. ,,Het is een fijne plek om te wonen”, vertelt Gonda. ,,Heel kindvriendelijk en er heerst een prettige sfeer.”

GELUKJE Toch droomde het stel van een huis met een ruimere tuin, een garage én een gezellige woonkeuken. ,,We wilden nog iets meer wooncomfort”, vat Gonda samen.
Toen de bouw van de nabijgelegen wijk Woudse Erven van start ging, begon het te kriebelen. ,,We schreven ons in en kregen niet veel later een mooie twee-onder-een-kapwoning toegewezen. Het was echt een gelukje.”

Als alles volgens planning verloopt, wordt hun nieuwe woning in de zomer van 2022 opgeleverd. Niet veel later wordt de keuken geplaatst, die het gezin bij Van Ginkel Keukens heeft uitgekozen. ,,Onze huidige keuken hebben we daar ook gekocht. Daar zijn we nog steeds heel blij mee.”


Gonda beschrijft een bezoek aan de keukenzaak als een feestje. ,,De medewerkers denken goed met je mee en laten alle opties zien in de showroom. Mede daardoor voelde het uitzoeken van een keuken als een hele beleving en hadden we al met al echt een leuke avond.” Daarnaast weet Gonda door haar vorige ervaring met Van Ginkel dat de Barneveldse zaak ook na plaatsing van de keuken goede service levert. ,,Als er in al die jaren iets aan de hand was, kwamen ze gewoon langs en hielpen ze ons goed en snel.”

KOOKEILAND Voorafgaand aan hun bezoek wisten Arwin en Gonda al dat ze een kookeiland wilden. Bij Van Ginkel kregen ze daarnaast het advies om de keuken zo in te richten dat degene die kookt, nooit met zijn of haar rug naar de eettafel gekeerd staat. ,,Er komt ook een bar met drie krukjes bij, zodat je er gezellig samen kunt zitten. En we hebben onder meer gekozen voor een klimaatkast, twee ovens en een kookplaat met afzuiging van BORA, zodat we geen losse afzuigkap nodig hebben.”

GEZELLIG De nieuwe keuken krijgt een wit aanrechtblad met houtlook-kastjes. ,,Ik kijk er vooral naar uit dat de keuken straks het centrale punt van ons huis is”, zegt Gonda. ,,Dat familie en vrienden gezellig aan kunnen schuiven als ik er sta te koken. Tegelijkertijd kunnen de kinderen zich straks terugtrekken in de woonkamer als wij in de keuken zitten, omdat de ruimtes gescheiden worden door deuren.”

Voorlopig moet Gonda het nog even doen met de 3D-tekeningen van haar droomkeuken. ,,Het is heel gaaf om die te zien, de keuken ziet er geweldig uit op de tekeningen. Ik moet nog even geduld hebben, maar kan niet wachten tot ik ‘m in het echt kan zien.”

Hoewel ze nu ,,niets te klagen hebben”, droomden Arwin en Gonda van de Beek al langer van een ruime, gezellige woonkeuken om samen met hun kinderen tijd in door te brengen. Over pakweg een jaar wordt die droom realiteit.

Aangeboden door Van Ginkel Keukens

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie