Afbeelding
Foto: Shutterstock

Aanhanger kopen voor het klussen in huis en de tuin

Partnercontent

Onmisbaar voor iedere klussende Nederlander: een aanhanger! Met een aanhanger voer je afval snel en gemakkelijk af en haal je bouwmaterialen op bij de bouwmarkt. In de afgelopen twee jaar hebben veel mensen het leuke van zelf klussen in huis ingezien. Niet alleen leuk, maar ook heel voordelig! Zij huurden veelal een aanhanger om bij een renovatie bouwafval weg te kunnen brengen naar de vuilstort. Een aanhanger kopen is vaak voordeliger, wanneer je deze meermaals per jaar gebruikt. Daarbij doe je dit tegenwoordig heel eenvoudig online. Er zijn verschillende aanbieders van aanhangers, in wisselende formaten. Houd er rekening mee, dat je voor sommige formaten aanhangers een aanvullend rijbewijs nodig hebt. In dit artikel lees je er meer over.

Rijbewijs voor rijden met een aanhanger

Naast een regulier autorijbewijs heb je mogelijk een aanvullend rijbewijs nodig, wat afhankelijk is van de maximale toegestane massa en de auto in combinatie waarmee je de aanhanger gebruikt. De maximale toegestane massa voor een aanhanger is 750 kilogram. Houd er hierbij rekening mee, dat onder de massa niet alleen het gewicht van de lading valt. Ook het gewicht van de aanhanger zelf is er een onderdeel van. Bij het gebruik van een aanhanger waarvan het totale gewicht niet over de 750 kilogram raakt, mag je deze gebruiken met een regulier autorijbewijs. Het kan een reden zijn om wat vaker op en neer te rijden.

Handige tool van de RDW voor berekenen maximum 

De RDW heeft een handige tool ontwikkeld, waarmee je snel kunt achterhalen wat het maximale gewicht is wat een aanhanger mag hebben. Binnen deze tool voer je het kenteken van je auto in, waarna de tool je direct vertelt welk gewicht je achter de auto mag hangen. Ook vertelt de tool je meer over het laadvermogen van de auto.

Aanhanger om bouwmaterialen op te halen

Zoals reeds genoemd werd, klussen Nederlanders steeds vaker zelf in huis. Het biedt verschillende voordelen ten opzichte van het inhuren van een vakman. Veel bouwbedrijven kampen met lange wachttijden, waardoor je in veel gevallen pas maanden na de aanvraag van een offerte geholpen zal worden door het bouwbedrijf. Daar waar je het liefst vandaag nog begint aan de uitvoering van klussen. Met een aanhanger haal je de bouwmaterialen eenvoudig zelf op in de bouwmarkt. Bij een renovatie kun je het bouwafval direct afvoeren met de aanhanger. Dit is voordeliger dan het huren van een container.

Afval uit de tuin afvoeren

Niet alleen bij het uitvoeren van klussen binnen je woning is het gebruik van een aanhanger verstandig. Gebruik de aanhanger bijvoorbeeld ook, wanneer je tuinafval af moet voeren. Zeker in een grote tuin met veel groen, is de kans groot dat je in het voor- en najaar veel snoeiafval moet afvoeren. 

advertentie