Afbeelding
Huis isoleren

Subsidie voor isolatie van huizen weer terug in Nederland

2 juli 2020 om 15:32 Partnercontent

De Nederlandse overheid geeft regelmatig subsidies uit om bepaalde energiebesparende maatregelen te promoten. Een voorbeeld hiervan is de subsidieregeling voor het laten isoleren van jouw woning. Sinds 2 september van dit jaar kun je weer gebruik maken van deze subsidie.
 

De voorwaarden van de subsidieregeling
Natuurlijk heeft de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis, kortweg SEEH, meerdere voorwaarden waar je aan moet voldoen om er gebruik van te kunnen maken. Je moet bijvoorbeeld minstens twee energiebesparende isolatiemaatregelen laten uitvoeren door bouwbedrijven die ingeschreven zijn bij het Kamer van Koophandel. Je mag dus zelf niet de werkzaamheden uitvoeren als je gebruik wilt maken van de subsidie. Daarnaast moet je logischerwijs ook eigenaar zijn van de woning. Het huis moet tevens jouw hoofdverblijf zijn of worden na de bouwwerkzaamheden.
 

De nieuwe regeling
Deze nieuwe versie van de SEEH loopt vanaf 2 september 2019, maar je kunt tevens een aanvraag indienen als de maatregelen zijn uitgevoerd na 15 augustus van dit jaar. Helaas zal de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis alweer eindigen op 31 december 2020. Bovendien is het plafond van de isolatie subsidies geplaatst op 84 miljoen euro. Per woning kun je hiervan maximaal 10 duizend of 15 duizend euro ontvangen. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kun je rekentool downloaden waarmee je de te ontvangen subsidie kunt inschatten. Voor standaard energiebesparende maatregelen bedraagt het maximum subsidie 10 duizend euro, terwijl je maximaal 15 duizend euro kunt ontvangen als je het zeer energiezuinig pakket uit laat voeren.
 

Offertes aanvragen
Als je van plan bent om jouw huis te laten isoleren dan is het verstandig om offertes aan te vragen bij meerdere bedrijven die gespecialiseerd zijn in de vormen isolatie die jij zoekt. Er zijn natuurlijk meerdere soorten van isolatie in huizen en niet elk bedrijf kan alle werkzaamheden uitvoeren. Bovendien kun je op deze manier uitzoeken welk bouwbedrijf het goedkoopste is in het uitvoeren van jouw gewenste vormen isolatie. Je kunt deze maatregelen tevens combineren met andere bouwwerkzaamheden. Als er bijvoorbeeld gewerkt wordt aan de isolatie van het dak dan is een dakkapel plaatsen hierbij zeker mogelijk. Je kunt tevens jouw huis beter laten isoleren door de spouwmuur of de vloer te isoleren. Er zijn meerdere materialen die hiervoor gebruikt kunnen worden. In principe zit er niet een materiaal bij die het beste is, dit hangt eigenlijk helemaal af van jouw woning en jouw leefomstandigheden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie