Afbeelding
Foto: Shutterstock

Nieuw bier in huis gewenst? Bestel het online

Partnercontent

Bier behoort al vele jaren tot de meest populaire alcoholische dranken, en dat zal waarschijnlijk ook nooit veranderen, zelfs al zijn er binnen het bier spectrum wel verschuivingen zichtbaar qua populariteit. Zo worden met name speciaalbieren en alcoholarme bieren steeds vaker genuttigd. Dat gaat vooral ten koste van het traditionele pils, dat uiteraard nog steeds wel het meest geconsumeerde bier is. Net zoals vele andere producten is het mogelijk om bier online te bestellen. Dit kun je via groothandels of supermarkten doen, maar wie op zoek is naar wat meer speciale en zeldzame bieren, die is bij een specialist als biermomentje.nl beter af. Dat het nuttigen van een biertje gunstige gevolgen kan hebben staat buiten kijf. Lees verder om daar het fijne van te weten.

Welke voordelen worden er verbonden met bier drinken?

Het af en toe consumeren van bier kan verrassend veel voordelen voor de gezondheid opleveren, te weten:

  • Bescheiden hoeveelheden bier kunnen leiden tot een kleinere kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten.
  • Gemiddeld genomen leven mensen die af en toe een alcoholische versnapering als een biertje nemen langer.
  • Hop (een belangrijk ingrediënt van nagenoeg elke biersoort) bevat stoffen die je hersenen kunnen beschermen tegen de opkomst van ziekten als Parkinson en Alzheimer.
  • Bier kan zorgen voor een hogere botdichtheid, waardoor de veroudering van je botten trager verloopt.
  • Het bij tijd en wijle nuttigen van een biertje wordt in verband gebracht met een lagere kans op het ontwikkelen van diabetes.
  • Bier heeft diverse voordelen voor de geestelijke gezondheid. Zo kan het consumeren van een of enkele glazen met bier zorgen voor lagere stressniveaus en het verminderen van angst. Ook slapeloosheid kan ermee worden bestreden. Daarnaast kan je creativiteit met wat bier achter de kiezen er tijdelijk op vooruit gaan.

Uiteraard gelden de hierboven beschreven voordelen alleen als je met mate drinkt. Drink je namelijk (stelselmatig) te veel, dan vallen bovenstaande voordelen grotendeels weg en ervaar je mogelijk de nadelen die (te) veel alcohol met zich meebrengen.

Houd hier rekening mee bij je digitale bestellingen

Zoals we al eerder zeiden, tegenwoordig is het allerminst vreemd als je een nieuwe voorraad bier online bestellen zou. Echter liefhebbers plaatsen zo’n bestelling natuurlijk via een in bier gespecialiseerde webshop. Dat is namelijk bij uitstek de plek waar je bijzondere biersoorten kunt verkrijgen.

Als je inderdaad digitaal bier wenst te bestellen, controleer dan altijd wel even de betrouwbaarheid en het imago van de webshop. Check bijvoorbeeld even of de aanbiedende organisatie echt bestaat en verifieer de eventueel aanwezige reviews. Ga verder na of er een goede klachtenregeling aanwezig is, of bestellingen snel verzonden worden en of men blijkt geeft van enige deskundigheid omtrent bier.

advertentie
advertentie