Afbeelding
Foto: Shutterstock

Op vakantie in eigen land komende zomer

24 februari 2022 om 06:00 Partnercontent

Heb jij je vakantie voor de komende mei- en zomervakantie al geboekt? Steeds vaker kiezen Nederlandse gezinnen voor een vakantie in eigen land. Er hoeft niet meer uren met het vliegtuig of de auto te worden gereisd, een vakantie in eigen land is vaak iets goedkoper en je hebt de mogelijkheid om gedeeltelijk door te blijven werken terwijl je kinderen zich vermaken met nieuwe vriendjes en vriendinnen. Dat laatste was afgelopen kerstvakantie voor veel gezinnen reden om een vakantiehuisje op een Nederlands vakantiepark te boeken. Overigens kiest niet iedereen tijdens de zomervakantie voor een verblijf op een Nederlands vakantiepark. Boek tijdens een warm weekend een last minute naar Vlieland, Terschelling of bijvoorbeeld Texel om er even een paar dagen tussenuit te zijn. In de zomer kun je alsnog naar het buitenland.

Populaire vakantiebestemmingen in de zomermaanden 

Daar het de afgelopen twee zomers lastig was een vakantie naar het buitenland te boeken, kijkt men dit jaar extra uit naar een reisje naar Spanje, Portugal of bijvoorbeeld Italië. Het zijn voorbeelden van vakantiebestemmingen die jaarlijks duizenden Nederlandse toeristen trekken. Overigens blijft lang niet iedereen in eigen land. Er zijn ook veel Nederlanders die voor een vakantie buiten Europa kiezen.

Opvallend veel verre reizen geboekt dit jaar 

Reisbureaus merken dat de vraag naar verre reizen dit jaar groter is dan in voorgaande jaren. Ook in de jaren voorafgaand aan de pandemie. Een van de redenen die genoemd wordt voor deze toename in het aantal boekingen is het feit, dat Nederlanders momenteel meer spaargeld hebben dan voorheen. Het vakantiegeld van de afgelopen twee zomers is nog niet (volledig) uitgegeven. Het maakt dat een verre reis dit jaar financieel haalbaar is.

Landen openen hun grenzen weer na de pandemie 

Een andere belangrijke reden dat Nederlanders bereid zijn wat meer aan hun vakantie uit te geven in 2022 zijn de grenzen die weer geopend worden. Eind 2021 opende Amerika haar grenzen al voor de Nederlandse toerist. Inmiddels heeft ook Australië dit gedaan. Zowel Amerika, als Australië staan op veel wensenlijstjes bij Nederlanders. De een kiest voor een citytrip naar New York, de ander besluit een maand te gaan backpacken door Australië. Overigens geldt voor lang niet alle landen dat de Nederlandse toerist weer welkom is. Met name Aziatische landen weren toeristen vooralsnog.

Populairste bestemmingen binnen Nederland

Mensen die in eigen land blijven komende zomer kiezen veelal voor een vakantie naar Limburg, Zeeland en bijvoorbeeld de Waddeneilanden. Het is er fijn vertoeven! Niet alleen in de zomer, maar ook tijdens de mei- en herfstvakantie. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen en knusse plaatsjes bezoeken. Niet onbelangrijk, in Nederland kun je vrijwel in iedere stad heerlijk eten na er een dagje rond te hebben gedwaald. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie