Afbeelding
Foto: Shutterstock

Nederlandse huishoudens koken vaker sous vide

Partnercontent

Het begin van een nieuw jaar is voor veel mensen hét moment om te beginnen aan de uitvoering van de goede voornemens. Een kilootje minder, meer beweging en gezonder leven. Het zijn voorbeelden van goede voornemens die het vaakst genoemd worden! Er zijn verschillende manieren waarop je gezonder kunt leven. Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken naar het concept van sous vide koken, waarover je op een website als Souvy meer leest. Steeds meer Nederlandse huishoudens kiezen heel bewust voor deze bereidingsmethode, bij het klaarmaken van het diner. Sous vide koken biedt verschillende voordelen ten opzichte van de traditionele manier van koken.

Voordelen van sous vide koken 

Het voornaamste voordeel van sous vide koken zit in het feit, dat de voedingsstoffen in de verschillende soorten groenten beter behouden blijven. Bij sous vide koken bereidt men ingrediënten op een relatief lage temperatuur. Niet alleen zorgt dit voor het behoud van de voedingsstoffen in de groenten, het gevogelte en bijvoorbeeld de vis. Ook heeft deze bereidingsmethode een positieve invloed op de smaak en textuur van de gebruikte voedingsmiddelen. Enig nadeel; het proces neemt wat meer tijd in beslag. Dat mag echter geen probleem zijn in de huidige tijd, waarin voornamelijk vanuit huis gewerkt wordt.

Zelf aan de slag gaan met deze bereidingsmethode 

Sous vide koken kan iedereen! Het enige wat je nodig hebt is een waterbad met water op een relatief lage temperatuur. De ingrediënten verpak je vacuüm en leg je vervolgens in dit bad. Online vind je verschillende partijen die vacuumapparaten aanbieden om sous vide koken makkelijker te maken. Een voorbeeld daarvan is het eerder genoemde Souvy. Je vindt er ook heerlijke recepten die middels deze bereidingsmethode uitgevoerd kunnen worden. Het verschilt logischerwijs per ingrediënt hoe lang deze moet garen. Soms wordt gedacht dat deze bereidingsmethode alleen geschikt is bij de bereiding van groenten. Dat is echter niet het geval. Je kunt ook vlees en vis op deze manier garen.  

Sous vide koken prettiger dan intermittent fasting

Niet alleen sous vide koken is steeds populairder. Ook zijn er veel Nederlanders die kiezen voor intermittent fasting. Het is een manier van leven, waarbij gedurende 16 uur achtereen niet gegeten wordt. Concreet betekent dit dat mensen tussen 20.00 uur ’s avonds en 12.00 uur ’s middags niet eten. Pas bij de lunch wordt de eerste maaltijd genuttigd. Het voordeel van sous vide koken zit in het feit, dat je het dagelijkse ritme niet hoeft aan te passen om gezonder te kunnen leven. Het gebruik van deze bereidingsmethode alleen al, zorgt dat je meer voedingsstoffen binnenkrijgt. Je hoeft er niet minder voor te eten. Uiteraard is het verstandig om sous vide koken te combineren met bijvoorbeeld meer beweging. Daarbij is een gezond en gevarieerd voedingspatroon essentieel om vitaal te blijven.

advertentie