Afbeelding
Beveilig je huis met domotica

Ga je dit jaar op vakantie? Beveilig je huis met domotica

19 juli 2021 om 12:29 Partnercontent

Yes, het kan weer! Dit jaar kiezen veel Nederlanders er weer voor om op vakantie te gaan. Of je nu over de grens gaat of binnen Nederland blijft, het kan heerlijk zijn een aantal weken van huis te zijn. Maar misschien heb je het onlangs in het nieuws gehoord: nu we weer vaker van huis zijn neemt ook het aantal inbraken weer toe. Wanneer je op vakantie gaat wil je er zeker van zijn dat dit jou niet overkomt. Hoe beveilig je je huis op een goede manier tegen inbrekers? Simpel: doe alsof je thuis bent met domotica-technieken.

Een domotica-systeem

Domotica is een verzamelwoord voor alle technieken die je kunt gebruiken om je huis te automatiseren. Je maakt op die manier van je huis een ‘smart home’. Je kunt domotica ook bijzonder goed gebruiken om je huis te beveiligen. Via bijvoorbeeld een app op je telefoon heb je ook op afstand de controle over je huis. Je kunt precies zien wat er binnen speelt en kunt verschillende processen op afstand regelen, ook als je in het buitenland bent. Zo houd je een inbreker goed voor de gek.

Alsof je thuis bent

Met een domotica-systeem van bijvoorbeeld FIBARO kun je het laten lijken alsof je thuis bent. Je kunt op afstand bepalen wanneer de tv aanstaat, wanneer de lampen aan- en uitgaan, en wanneer er geluid uit je speakers komt. Ook kun je de gordijnen automatisch laten openen en sluiten en op verschillende plaatsen in het huis de lichten aan- of uitzetten. Daardoor lijkt het van buitenaf net alsof je thuis bent. Veel van deze processen zijn automatisch in te stellen, zodat je er geen omkijken meer naar hebt. 

Bewegingssensoren

Doet een inbreker toch een poging? Dan kunnen bewegingssensoren hem tegenhouden. Bijvoorbeeld door het geluid van een blaffende hond af te spelen wanneer iemand dicht bij je huis komt en een bewegingssensor activeert. Ook kun je via je app een seintje krijgen wanneer dit gebeurt. Zo weet je precies wat er in je huis gebeurt wanneer je op pad bent. Rust je je huis daarnaast uit met camera’s, dan geeft dat helemaal een veilig gevoel. 

Domotica door de expert

Wil je aan de slag met domotica, maar weet je niet waar je moet beginnen? Het loont altijd om een domotica-expert in te schakelen. Zo’n expert weet welke verschillende systemen er op de markt zijn en hoe je die het beste in je huis implementeert. Ieder huis heeft namelijk andere eisen, en ieder mens andere voorkeuren. Op die manier kun je samen met een domotica-expert het ideale domotica-systeem samenstellen. Heb je zo’n systeem in huis, dan kun je vanaf nu altijd met een gerust hart op vakantie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie