Afbeelding
Photo by Randy Fath on Unsplash

Zo maak je van je tuinhuisje een praktische plek

16 juli 2021 om 08:44 Partnercontent

Wanneer je in Barneveld woont is een tuinhuisje een echte must-have. Is jullie tuinhuisje meer een rommelhok? Is het altijd weer uren zoeken naar de schoffel, een emmer, gieter - of die fiets die je al jaren wil opknappen? Begrijpelijk. We brengen natuurlijk veel minder tijd buiten door dan binnen, dus daar zijn we een stuk minder goed georganiseerd. 

Maar wie echt een buitenmens is en van de tuin een fijne plek wil maken, zal ook moeten zorgen voor een goed georganiseerd tuinhuisje. We geven je een simpel stappenplan om alle spullen die je in de tuin en voor binnen nodig hebt praktisch te bewaren in je tuinhuisje.

Stap 1: Uitruimen, maar nu echt

Ja, dit is de meest vervelende, maar ook meest noodzakelijke stap. Alles moet eruit. Zo kom je er vooral ook achter welke spullen kapot zijn en aan vervanging toe zijn, wat je niet meer nodig hebt en wat je mist. Heb je een gigantische heggenschaar, maar geen heg om te snoeien? Zet die dan op Marktplaats.

Stap 2: Maak een lijstje van wat je echt nodig hebt

Klop je altijd bij de buurman aan wanneer je je gras wilt maaien en zelf geen werkende grasmaaier hebt? Hoe aardig dat ook is, soms is het makkelijker om het zelf aan te schaffen. Er zijn online altijd talloze grasmaaier aanbiedingen te vinden, dus je hoeft er niet eens de deur voor uit. Maak verder ook een boodschappenlijstje van items die je goed in bulk kunt bewaren in je tuinhuisje. Bijvoorbeeld het voer voor je kat of hond. Zo kun je met kattenvoer aanbiedingen veel geld besparen, en hoef je veel minder vaak de deur uit te racen wanneer je je beseft dat je niks te eten hebt voor Pluisje (die dan plotseling wél krabt en bijt).

Stap 3: Richt je tuinhuisje opnieuw in

Vaak kan een plankje aan de muur al een enorm verschil maken en ontzettend praktisch zijn om kleine items te bewaren. Kijk daarom eens goed naar hoe je tuinhuisje zo ingericht kan worden zodat je er alles in kwijt kunt – en alles makkelijk kunt bereiken.

Stap 4: Genieten van je tuin(huisje)!

Het is even een tijdsinvestering, maar uiteindelijk bespaar je enorm veel tijd en frustratie. Wanneer je precies weet waar alles staat – en er ook daadwerkelijk bij kunt – houd je veel meer mooie momenten over om van de zon te genieten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie