Afbeelding
Interieur met een stoere touch

Geef je interieur een stoere touch met zwarte opbouwspots

7 juli 2021 om 16:13 Partnercontent

Het nut van opbouwspots is al lang en breed bewezen. Een veel gebruikte kleur is zwart. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat die kleur aansluit bij de industriële look. Met de opbouwspots zwart kun je prachtige en vooral stoere accenten aanbrengen in een interieur dat verder toch vooral rust uitstraalt. 

Zwart als gewaagde kleur

Als we kijken naar de kleur zwart in de industriële inrichting, dan wordt dit als een gewaagde kleur beschouwd. Zaak dus de accenten op de enige juiste wijze aan te brengen binnen het interieur. Overdaad schaadt in elk geval, iets om rekening mee te houden als je eventueel plannen hebt om te kiezen voor een opbouwspot zwart.

Zwarte opbouwspots met led verlichting voor een lagere energierekening

De opbouwspot zwart is uiteraard ook zeer geschikt voor led verlichting. En de voordelen van led verlichting mogen ondertussen ook als bekend verondersteld worden. Led verlichting is vooral heel erg veel zuiniger dan andere lichtbronnen. Het milieu wordt gespaard en er wordt minder energie opgewekt dan bij andere lichtbronnen het geval is. Dat bespaart je in elk geval al heel erg veel op je energierekening. Daarbij geldt dat led verlichting ook nog eens veel langer mee gaat. Dat led verlichting duurder in aanschaf is, is waar. Dat verdien je echter terug vanwege de structureel lagere energierekening.

Eenvoudiger te installeren dan inbouwspots

Hoewel wel eens anders gedacht wordt, zijn opbouwspots zwart juist eenvoudiger te installeren als inbouwspots. Je bevestigt ze gemakkelijk aan het plafond en je hoeft daarvoor niet eens gaten te boren. Bij inbouwspots moet dat wel. De opbouwspot zwart kun je overigens ook prima aan de muur bevestigen mocht je dat wensen. 

Steeds meer mogelijkheden

De mogelijkheden die je hebt met opbouwspots zijn ondertussen groot. Zo heb je ze tegenwoordig in kantelbare varianten en hebben de opbouwspots zwart in de ronde vorm een wat meer chique uitstraling. Je hebt ook nog eens de keuze uit dimbare en niet-dimbare varianten en in het algemeen kun je stellen dat inbouwspots in de kleur zwart eigenlijk bij elk interieur passen. Op de meer vochtige plekken kun je eveneens een beroep doen op opbouwspots. Check dan wel altijd goed de IP-waarde, zoals je dat ook doet als je de opbouwspots buiten of in de carport wilt plaatsen. 

Ongekend veel toepassingsmogelijkheden

De IP-waarde zegt iets over de mate waarop iets bestand is tegen de weersomstandigheden zoals we die in ons land kennen. Want buiten krijgt de opbouwspot immers te maken met elementen als regen, sneeuw en wind. Hoe hoger de IP-waarde is, hoe beter de opbouwspot bestand is tegen deze elementen. Je kunt voor buiten uitgaan dat je tenminste een IP-waarde van 68 moet hebben. Het feit dat de opbouwspots dus ook gewoon buiten de deur en in de vochtige badkamer gebruikt kan worden, zegt iets over de veelzijdige toepassingsmogelijkheden die er tegenwoordig zijn. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie