Afbeelding
Foto: Shutterstock

Thuiswerken en een vakantie in eigen land

8 oktober 2021 om 12:14 Partnercontent

Koos jij afgelopen zomer voor een verblijf op een vakantiepark in Limburg, of nam je het vliegtuig naar een zonnig oord in Zuid-Europa? In de afgelopen twee jaar is onze manier van leven op een aantal punten flink veranderd. Niet alleen werd vaker voor een vakantie in eigen land gekozen. Ook zullen de komende periode steeds vaker hybride werken, waarbij een of twee dagen op kantoor wordt afgewisseld met thuiswerken. Welke voordelen biedt deze nieuwe levensstijl? Het moge duidelijk zijn, dat deze veranderingen voortkomen uit de pandemie en de lockdown die hiermee gepaard ging.

Vakantie in Nederland populairder dan ooit

In de eerste zomer tijdens de pandemie, die van 2019, was een vakantie in het buitenland niet mogelijk. Je herinnert je wellicht de beelden van de lange rijen voor de bouwmarkt en vuilstort. Veel Nederlanders kozen voor een renovatie van de keuken of badkamer, evenals dat zij de tuin massaal hebben aangepakt. Een vakantie thuis! Afgelopen zomer was een reis naar het buitenland weer mogelijk, mits men zich liet testen of volledig gevaccineerd was. Ook viel op dat veel Nederlandse gezinnen afgelopen zomer voor een bezoek aan campings in Limburg, Noord-Brabant en bijvoorbeeld Drenthe kozen. Een verre bestemming met zongarantie is geen must meer voor het gemiddelde Nederlandse gezin.

Reisbureaus hopen dat aantal buitenlandse reizen weer aantrekt

Niet iedereen is blij met de trend dat Nederlanders vaker voor een vakantie in eigen land kiezen. Reisbureaus hopen er massaal op dat het aantal reizen naar het buitenland weer toeneemt in de komende maanden. Zij hebben anderhalf jaar nauwelijks omzet gegenereerd en moeten juist nu hun inhaalslag maken. Zeker ook omdat de financiële steun vanuit de overheid wordt stopgezet. Daar komt nog bij, dat reizen naar andere continenten tot begin november niet mogelijk waren. Een reis naar Australië is zelfs helemaal nog niet te boeken. De verwachting is dat dit pas weer in 2022 kan. Mogelijk heeft het minder mooie weer afgelopen zomer ertoe geleid dat het aantal Nederlandse huishoudens wat een vakantie naar Zuid-Europa boekt volgend jaar weer toeneemt.

Thuiswerken bespaart veel tijd voor werkenden 

Zoals eerder aangehaald kiezen Nederlanders er niet alleen steeds vaker voor om dichtbij huis te kamperen. Ook thuiswerken is onderdeel van onze nieuwe levensstijl. Belangrijk voordeel van thuiswerken is het feit, dat veel reistijd bespaard kan worden. We hoeven niet meer in de file te staan of de drukke bus te nemen. Voor veel werkenden levert het al snel een besparing van meer dan een uur per dag op. Dit geeft extra tijd voor het gezin, een nieuwe hobby, sporten, enzovoorts. Het gros van de werkgevers heeft aangegeven niet te verwachten dat het personeel nog fulltime terugkeert naar kantoor. Er zijn zelfs bedrijven die verwachten dat medewerkers straks volledig vanuit huis werken. Een interessante ontwikkeling, waarvan de vraag is hoe het precies vormgegeven zal worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie