Afbeelding
Shutterstock

Opgespaard vakantiegeld gebruikt voor renovatie van de tuin

26 juli 2021 om 10:38 Partnercontent

Veel huishoudens besluiten ook dit jaar niet op vakantie te gaan. Men blijft thuis om het risico niet te lopen, in deze laatste fase besmet te raken met het coronavirus. Zeker jongeren onder de 30 jaar zijn in veel gevallen nog niet volledig gevaccineerd en daardoor kwetsbaarder. Al is het aantal jongeren wat in het ziekenhuis terechtkomt na een infectie met het virus beperkt. Het opgespaarde vakantiegeld wordt veelal gebruikt voor renovaties in en rondom de woning. Zo kiezen veel mensen voor een overkapping in de tuin, of bijvoorbeeld een jacuzzi. De ideale basis voor een vakantie in eigen tuin!

Tuin belangrijker geworden door het thuiswerken

Het feit dat men nog altijd voornamelijk vanuit huis werkt, heeft ertoe geleid dat de tuin belangrijker geworden is voor woningbezitters. Zij nemen in de pauze plaats onder hun terrasoverkapping, genietend van de verschillende planten en struiken die bloeien. Vanzelfsprekend is dit allerminst. De tuin is vaak een plek die nauwelijks onderhouden wordt door mensen. Er zijn in het verleden meerjarige planten gepoot, die het ieder jaar goed doen. Zonde, want er valt veel meer uit de tuin te halen. Denk aan het opbouwen van een moestuin, het verwijderen van een deel van het terras voor een aantal extra borders, enzovoorts.

Meer groen, minder stenen in de tuin

Om ons heen wordt massaal opgeroepen om de stenen uit de tuin te laten en te kiezen voor meer groen. Door meer groen toe te voegen, blijft de tuin koeler in de zomer. Het gazon neemt een deel van de warmte op. Daar waar tegels zelf warm worden en de warmte in geen geval afvoeren. Het kost zo meer tijd, voordat de tuin afgekoeld is. Voor wie dit juist prettig vindt, kan een overkapping of bijvoorbeeld heater de uitkomst bieden. Groen houdt de tuin niet alleen koeler. Ook draagt het bij aan de flora en fauna in de buurt. Met meer planten en struiken trek je bijen en vlinders aan. Met name de bij komt steeds minder voor, terwijl het een zeer belangrijk beestje is.

Andere aanpassingen aan de tuin

Naast de overkappingen die veel mensen in hun tuin plaatsen en het opnieuw indelen van borders, is ook het opnieuw laten bestraten van het terras populair. Hetzelfde geldt voor het vernieuwen van de schutting. Een ingrijpende klus, daar je de borders liever niet aantast bij het vervangen van de oude schuttingdelen. Het combineren van beide klussen is de beste optie voor veel mensen. Hoveniers hebben het momenteel zeer druk. Vaak moeten nieuwe klanten tot diep in het najaar of zelfs volgend voorjaar wachten, voordat zij geholpen worden. Zelf een terras aanleggen is vaak geen optie. Het is vakwerk en daarbij zeer arbeidsintensief.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie