Afbeelding
Foto: Shutterstock

Veel Nederlanders op zoek naar nieuwe hobby’s

Partnercontent

De pandemie heeft grote gevolgen gehad voor de Nederlandse samenleving. Lange tijd was winkelen in niet-essentiële winkels onmogelijk, werd het werkenden niet toegestaan om naar kantoor te komen als zij geen cruciaal beroep hadden, enzovoorts. Dat laatste bespaarde Nederlanders veel reistijd. Tijd die gebruikt wordt om een nieuwe hobby te starten. De een kiest voor het bespelen van een instrument, de anders klust in de tuin en weer een ander start met het repareren van oudere auto’s en scooters. Een remklauw voor de Mazda 6 is online snel besteld! Tevens vind je online diverse stappenplannen voor het monteren hiervan.

Klussen aan voertuigen populair onder jongeren

Met name jongeren zijn geïnteresseerd in de mogelijkheden om zelf aan een oudere auto of scooter te sleutelen. Ze kopen een auto goedkoop in, bestellen online losse onderdelen en plaatsen deze vervolgens zelf. Niet alleen de remklauw is een onderdeel wat men zelf vervangt. Denk ook aan de verlichting, de stoelen en het stuur in de auto, enzovoorts. Jongeren hebben veel tijd over, mede doordat kroegen en andere uitgaansgelegenheden de deuren een groot deel van de tijd gesloten moeten houden sinds de uitbraak van de pandemie. Slechts in de zomer was het mogelijk om weer plaats te nemen op het terras. Men hoopt dat de huidige regels snel versoepeld zullen worden, zodat deze horecagelegenheden de deuren weer mogen openen.

Belang van onderhoud aan remklauwen

De remklauw is een cruciaal onderdeel van auto’s. Middels de remklauw wordt een remblok tegen de remschijf aan geduwd, waarna de auto tot stilstand komt. Het proces wordt ondersteund door een remvloeistof, welke de zuiger in de remklauw bedient. Wanneer de remklauw ernstig versleten of anderszins beschadigd raakt, is het belangrijk hier onderhoud aan uit te voeren. Niet iedereen vervangt de remklauw, daar het onderdeel relatief prijzig is. Het alternatief is het reviseren hiervan. Er zijn speciale revisiesets verkrijgbaar, die dit mogelijk maken. Een revisie set bestaat soms uit niet meer dan een paar rubberen afdichtingen en stofkappen. Dat geldt voor de set zonder zuiger, wat ook wel piston genoemd wordt.

Slecht onderhoud vergroot kans op ongevallen

De kans op ongelukken vergroot, wanneer een auto slecht wordt onderhouden. Het kan de auto onbestuurbaar maken in het ergste geval, wat grote risico’s met zich meebrengt. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor andere weggebruikers. Niet voor niets is men verplicht een APK-keuring uit te laten voeren aan de auto. Het aantal ongevallen op de weg neemt toe. 2021 kende circa 1.300 meer verkeersslachtoffers dan het jaar daarvoor. Dat is opvallend, daar ook in 2021 grote delen van het jaar vanuit huis gewerkt werd. De politie zoekt naar mogelijkheden om het aantal ongelukken de komende jaren terug te kunnen dringen.

advertentie