Afbeelding
Foto door form PxHere

Private lease al vanaf € 199 per maand

20 september 2021 om 07:00 Partnercontent

Voordelig privé een nieuwe auto leasen? Dat kan! Al vanaf € 199 per maand rij je zorgeloos rond in jouw favoriete leaseauto voor een vast bedrag per maand. Op Leaseauto.nl vind je de beste private lease aanbiedingen van grote leasemaatschappijen bij elkaar. Maar hoe hou je de kosten van jouw private lease nou zo laag mogelijk? Vijf aandachtspunten.

1. Soort auto

Een nieuwe Peugeot 108 leasen is natuurlijk goedkoper dan pakweg een Nissan Qashqai, omdat de nieuwprijs van de Nissan veel hoger ligt. Toch gaat het bij het bepalen leaseprijs niet alleen om de aanschafwaarde. De hamvraag voor de leasemaatschappij is hoeveel de auto minder waard wordt tijdens de leaseperiode. Deze afschrijvingskosten worden verrekend via de maandelijkse leasetermijn. Ook het model auto, de kleur en metallic lak kunnen een private leaseauto duurder maken. Wie het goedkoopst uit wil zijn, kiest voor een instapmodel, gewone lak en een doorsnee kleur.

2. Looptijd

Veel private leasecontracten lopen van 24 maanden tot zestig maanden. Hoe langer de leaseperiode is, des te lager is het maandelijkse leasetarief. Logisch, auto’s verliezen in de eerste jaren meer aan waarde dan in de jaren erna. Het verschil tussen de kortste en langste leasetermijn bedraagt gemiddeld zo’n 25%. Zo goedkoop mogelijk leasen? Kies dan voor een lange looptijd.

3. Aantal kilometer

In het leasecontract is een maximium aantal kilometers per jaar opgenomen, vaak tienduizend kilometer. Kom je daar boven, dan ga je extra betalen. Dat gebeurt al gauw: Nederlanders rijden gemiddeld zo’n 13.000 kilometer per jaar. Maak vooraf een rekensommetje om verrassingen achteraf te voorkomen.

4. Eigen risico

Een ongeval zit in een klein hoekje. Ook voor bestuurders van leaseauto’s. Gelukkig is een leaseauto altijd goed verzekerd en heb je daar geen omkijken naar. Wél zal bij zelf veroorzaakte of onverhaalbare schade een vast bedrag in rekening worden gebracht: het eigen risico. Dit bedrag verschilt per leasemaatschappij. Kijk hier goed naar.

5. Alleen of delen

De meeste auto’s in Nederland staan het grootste deel van tijd stil, gemiddeld zo’n negentig procent. Is dat bij jou ook zo, overweeg dan samen een private autolease. Dan kun je de kosten delen en draag je ook nog eens bij aan een duurzame wereld.

Overtuigd? Het vinden van de juiste private leaseauto tegen passende voorwaarden en een voordelige prijs is geen abc’tje. Gelukkig is er leaseauto.nl. Leaseauto.nl helpt je kosteloos bij het vinden van de beste private lease auto. Leaseauto.nl is een onafhankelijke, vergelijker voor particulieren met de beste leaseaanbiedingen van de meest toonaangevende leasemaatschappijen in de etalage. Het hele aanbod op één duidelijke site. Kijk, vind, vergelijk looptijd, kilometers per jaar, prijzen en voorwaarden en bestel. Dat scheelt al gauw honderden euro’s.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie