Afbeelding
Foto door Free Stock

Welke beveiligingscamera is geschikt voor mijn huis?

Partnercontent

Het gebeurt helaas steeds vaker dat er wordt ingebroken in huis, of dat het tuinschuurtje wordt leeggeroofd door criminelen. Je bent niet alleen van je spullen af, maar in sommige gevallen kun je het gevoel krijgen dat je niet meer veilig bent in je eigen huis. Om dit te voorkomen zijn er gelukkig diverse mogelijkheden die je kunt implementeren, om het veilige gevoel te stimuleren. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van inbraakbeveiligde sloten, om er zeker van te zijn dat deuren goed op slot zitten. Echter in dit artikel zal er specifiek worden ingezoomd op het aansluiten van beveiligingscamera’s. Zo vertelt dit artikel welke beveiligingscamera’s er zijn en waarvoor deze het beste te gebruiken zijn. Dit kan al een veilig gevoel creëren. 

Onopvallende camera’s

Om onopvallend beelden te kunnen bekijken in bijvoorbeeld de woon of slaapkamer, is het gebruik van een spy camera een ideale oplossing. Dit zijn kleine camera’s verwerkt in bijvoorbeeld een radio, wekker of weerstation. Wanneer er een inbraak plaatsvindt, is het mogelijk om de beelden direct door te sturen naar de politie. Dit gaat namelijk met een handige app, op zowel android als IOS. Met de app kun je live meekijken door de camera’s en specifieke beelden opslaan.

Camera’s op moeilijke plekken hangen

Het kan voorkomen dat je bepaalde gedeelten wilt voorzien van een camera, maar de specifieke plek lastig te bereiken is met eventuele kabels. In dat geval is het mogelijk om een draadloze camera te installeren. Deze camera’s zijn voorzien van een antenne, die het beeld live kunnen streamen naar jouw telefoon. Door dezelfde app te gebruiken, is het mogelijk om live mee te kijken of om beelden op te slaan. Zo kun je evengoed moeilijk bereikbare plekken voorzien van een camera.

Afschrikken van inbrekers

De laatste camera heeft alles te maken met het afschrikken van inbrekers. Dit zijn grote opvallende camera’s die specifiek zijn gericht op de voordeur of het tuinhuisje. Tijdens een poging tot inbraak, kunnen de inbrekers afschrikken en uiteindelijk de benen nemen. Door de camera’s opvallend op te hangen, kun je dus voorkomen dat er daadwerkelijk een inbraak plaatsvindt. 

  Kortom, door gebruik te maken van verschillende type camera’s, kun je een volledig beeld creëren in en rondom huis. Dit zal ervoor zorgen dat inbrekers worden afgeschrikt en dat het gevoel van veiligheid wordt gestimuleerd. 

advertentie
advertentie