Afbeelding
Foto: Pixabay

Dit is de ideale verlichting voor in de tuin

29 maart 2022 om 07:25 Partnercontent

Ben je op zoek naar nieuwe tuinverlichting voor in je achtertuin, voortuin of misschien aan de zijkant van je woning? Misschien wil je de tuin wat veiliger inrichten of mis je gewoon wat extra lampen als je naar buiten loopt met je zaklantaarn. Dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling en dat kan een stuk makkelijker! Er zijn een aantal varianten tuinverlichting en we leggen ze graag even aan je voor. Zo weet jij welke typen lampen je aan moet schaffen en wat jouw tuin nodig heeft.

Automatische verlichting

Wil je de veiligheid in en rondom je tuin verhogen met verlichting? Je kunt wat ledverlichting kopen wat automatisch aanspringt wanneer deze beweging detecteert rondom de tuin. Mocht er in een uitzonderlijk geval een inbreker rondlopen of een poging doen tot inbraak, dan staat hij vol in de schijnwerpers. Veel inbrekers laten huizen met veel verlichting sowieso al snel links liggen, want dit vergroot de kans dat ze gezien worden. Zeker wanneer er licht automatisch aanspringt, zit er ook nog eens een verrassingselement bij. Hier houden veel inbrekers al helemaal niet van en daardoor maken zich vaak snel uit de voeten.

Sfeerverlichting

De zomerse avonden zijn er helaas nog niet, maar het gaat niet lang meer duren voordat jij in de avonduren in de tuin zit. Hier mag je dus best wat tuinverlichting voor aanschaffen wat lekker sfeervol is. Kijk bijvoorbeeld naar sfeervolle tafellampen voor buiten, welke je gemakkelijk op tafel kunt laten staan. Een ander idee is om priklicht voor buiten aan te schaffen, wat je sfeervol langs de schutting of langs je overkapping kunt draperen. Hierdoor creëer je direct een romantische en gezellige sfeer in de tuin, waardoor een avondje loungen in de tuin geen straf is.

Praktische verlichting 

Heb jij een pad in de tuin waarbij je nog wel eens misstapt, omdat je niet kunt zien waar deze begint en eindigt? Of moet je altijd zoeken naar de achterom in de tuin en neig je al snel naar de zaklamp van je telefoon om je weg te verlichten? Dan heb je wat praktische verlichting nodig. Kijk of je aan de zijkanten van de tuin of langs het tuinpad wat praktische lantaarns kunt plaatsen, welke automatisch aangaan na een bepaald tijdstip. Zo hoef je nooit meer je weg te zoeken in de tuin en kun je van binnenuit precies zien wat er in je tuin gebeurt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie