Afbeelding
Photo by 43 Clicks North on Unsplash

Zo richt je een moderne toiletruimte in

Partnercontent

Ben je van plan om je toiletruimte in de hal volledig te moderniseren? Misschien ben je net verhuisd en zie je deze ruimte het liefst anders of heb je al jaren geen aandacht besteedt aan het toilet. Het maakt eigenlijk niet uit wat de situatie is, want blijkbaar is er werk aan de winkel. We lopen graag een stappenplan met je door voordat je aan de slag gaat, want wellicht zijn er nog opties waar je nog helemaal niet over nagedacht hebt. 

Stap 1: oriënteer op de mogelijkheden

Voor een separaat toilet in de hal zijn er veel mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld een hangend toilet met inbouw of wil je een staande toiletpot? Wil je dat het toilet nog specifieke functie bevat, zoals softclose deksel? Het is een goed idee om je eens te laten informeren bij een specialist, want het is best logisch dat je misschien geen idee hebt wat de mogelijkheden zijn. We kopen nu eenmaal niet dagelijks een nieuw toilet.

Stap 2: kies een kleurenpallet

Wat betreft je sanitaire meubelen kun je alle kanten op met betrekking tot het kleurenpallet. Het hoeft allemaal echt niet meer saai wit te zijn, maar kan ook zwart of een metallic kleur hebben. Bepaal je kleurenpallet voordat je begint met de verbouwing en stem de sanitaire meubelen af met de verf, tegels of het behang dat je wilt gaan gebruiken. Door hier van tevoren goed over na te denken, creëer jij een separaat toilet dat lijkt op een plaatje uit een woonmagazine.

Stap 3: schaf het sanitair aan

De sanitaire meubelen zijn uiteraard het belangrijkst van de ruimte, dus deze mogen best wat extra aandacht krijgen. Zorg voor een modern toilet en een bijpassend fonteintje. Ook al heb je misschien niet veel ruimte in het kleine kamertje, toch is een fontein niet een onderdeel om op te bezuinigen. Door de twee bij elkaar te laten passen creëer je een mooi en rustig geheel.

Stap 4: de aankleding

Elk modern toilet heeft een fijne afwerking waarbij er goed naar de details is gekeken. Misschien vind je het bijvoorbeeld leuk om een bijzondere achterwand te maken met een specifiek behang of bepaalde mozaïektegels. Daarnaast is het wel zo handig om een plankje te maken waar je nog wat benodigdheden plaatst, zoals vrouwelijke hygiëneproducten, toiletpapier en luchtverfrissers. Tot slot kan een spiegel niet ontbreken, zodat je een snelle check kunt doen voordat je teruggaat naar je gezelschap.

advertentie
advertentie