Afbeelding
Foto door Polina Tankilevitch/

Stottertherapie

Partnercontent

Stotteren gaat vaak gepaard met spreekangst. Stottertherapie kan mensen helpen om van hun spreekangst af te komen. Tijdens de stottertherapie maak je kennis met de Del Ferro methode. Deze methode wordt gegeven door ervaren docenten. Veel van deze docenten hebben vroeger zelf ook gestotterd. Deze ervaringsdeskundige zijn het levende bewijs dat een stottervrij leven echt mogelijk is.

Del Ferro methode

Tijdens stottertherapie leer je vloeiend spreken met de Del Ferro methode. De Del Ferro docenten leren je hoe je zelfverzekerd kunt spreken voor een groep, maar bijvoorbeeld ook hoe je zonder te stotteren kunt telefoneren. Naast het overwinnen van het stotteren, helpt de methode ook bij het overkomen van angsten en het versterken van een positief zelfbeeld. In 2018 werd er een onderzoek gehouden onder 280 cursisten van de Del Ferro-training naar het succes van de training. Uit het onderzoek kwam naar voren dat na het volgen van de Del Ferro stottertherapie 94% van alle ondervraagde cursisten vloeiend sprak. Wat een geweldig resultaat!

Praktische training

De Del Ferro methode is vooral een hele praktische training. Zo oefen je tijdens de training vooral met alledaagse situaties. Zo leer je vloeiend te spreken in alle mogelijke spreeksituaties. Wat je leert tijdens de stottertherapie is dus één op één toepasbaar in je dagelijks leven! De training maakt dat je weer zelfverzekerd in het leven staat en geen uitdagingen meer uit de weggaat. Na de stottertherapie krijgt je zelfvertrouwen een boost. Hardop lezen, belangrijke gesprekken voeren, je favoriete gerecht bestellen in een restaurant of vloeiend spreken voor een groep? Dat klinkt toch te gek! Aarzel niet langer en schrijf je in voor een succesvolle stottertherapie.

Ruim aanbod stottertherapie

Online vind je een groot aanbod aan stottertherapie voor jong en oud. De meeste stottertherapieën duren 4 à 5 dagen. Je kan zelf kiezen of je liever stottertherapie volgt in een groep of juist één op één. Daarnaast bestaat er een speciale stottertherapie coaching voor ouders van stotterende kinderen. Benieuwd naar het ruime aanbod in stottertherapie? Neem dan een kijkje op de site van Del Ferro! Wij begeleiden jou intensief in het nazorgtraject totdat vloeiend speken een automatisme is geworden. 

advertentie
advertentie