Afbeelding
Foto Unsplash

Drie ideeën voor het verbouwen van je badkamer

21 juli 2022 om 00:00 Partnercontent

Het plezier van een goede badkamer is onmiskenbaar. Als we in een schitterende badkamer zijn, is het gemakkelijk ons op ons gemak te voelen. Het kan moeilijk zijn te weten waar te beginnen als het om badkamerrenovatie gaat, want er zijn zo veel opties mogelijk. Prachtige badkamer make-over ideeën zijn overal online en in tijdschriften te vinden. Welke badkamer voldoet dan het beste aan je eisen, en waar begin je bij het renoveren van je badkamer? Begin je bij een nieuwe douche, een douchecabine, een douchedeur of bij nieuwe badkamermeubels? Hieronder een aantal tips en adviezen om te starten met de badkamerrenovatie van je dromen.

Voeg nissen en uitsparingen toe om meer ruimte te scheppen

Als je maar een kleine hoeveelheid ruimte hebt, vermijd dan uitbreiding van je constructie. Ingebouwde badkamerinrichtingen zoals verzonken zeepbakjes, kastjes, en zelfs wc-papierhouders zijn heel handig in kleine badkamers. Je kunt zelfs je plafondhoogte verlagen door van je plafondlamp over te schakelen op een inbouwlamp. Er kunnen gaten in de muur geboord worden om meer bergruimte te creëren.

Breng leven in je omgeving met kleurrijke planten.

Het moet geen beslissing op het laatste moment zijn om planten in de badkamer te zetten. Planten brengen leven en kleur in steriele badkamers, wat een grote verbetering is. Je kunt overwegen een zwevende plank toe te voegen om je planten een plaats te geven.

De keuze van de vloerbedekking is belangrijk.

Ook al geven ze veel karakter aan de ruimte, massief houten vloeren zijn praktisch gezien niet de beste optie voor badkamers. Gebruik in plaats daarvan badkamervloeren die bestand zijn tegen het regelmatige misbruik dat er in de badkamers van je huis van gemaakt zal worden. Vloeren voor badkamers zijn onder meer vinyl tegels, luxe vinyl planken, en keramische en porseleinen tegels.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie