Afbeelding
Afbeelding van Oimheidi via Pixabay

Ben jij je hoge energierekening ook zat?

8 juni 2022 om 07:15 Partnercontent

2022 is nu al het jaar van de hard stijgende energieprijzen. Dat raakt ons allemaal in de portemonnee en het einde is ook nog niet in zicht. Het is daarom dit jaar belangrijker dan ooit om te zorgen dat je met de juiste energieleverancier in zee gaat. Het kan namelijk veel geld schelen om over te stappen naar een andere leverancier. Ook kun je een besparing realiseren door je stroom verstandig te verbruiken. Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje waarmee je hopelijk veel geld weet te besparen; je werkt immers niet van 9 tot 5 om alleen je energierekening te kunnen betalen? 

Ga je energie vergelijken

Toen energie nog niet zo duur was, sloten veel mensen contracten af met energiemaatschappijen en vervolgens keken zij nooit meer naar dit contract om. Nu de energieprijzen stijgen, betalen zij door deze contracten misschien wel meer dan nodig is. Ga daarom nu je energie vergelijken omdat je dan kunt zien waar je een besparing kunt doorvoeren. Vaak kun je met gemak vele tientallen tot zelfs honderden euro’s per jaar besparen. Het is zonde om dit geld te laten liggen. Je energie vergelijken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je kunt naar een vergelijkingssite gaan waar je vaak de scherpste deals kunt vinden. 

Welke opties zijn er om voordelig energie in te kopen?

Wanneer de energie goedkoop is, volstaat een vaste energieprijs. Nu stroom duurder wordt, is het wellicht interessant om voor flexibele energietarieven te kiezen. Daardoor kun je tot vijftien procent besparen op je energiekosten ten opzichte van een vaste energieprijs. Met de huidige energieprijzen kan dat tot honderden euro’s per jaar opleveren. Dat is een besparing die je niet aan je voorbij moet laten gaan.

Zijn vergelijkingssites betrouwbaar?

Een goede vergelijkingssite is te herkennen aan twee dingen. Ten eerste is deze site onafhankelijk. Daardoor krijg je objectieve kosten te zien en worden geen bedrijven gepromoot omdat zij een contract zijn aangegaan met de vergelijkingssite. Ten tweede zorgt een goede vergelijkingssite voor mooie aanbiedingen. De site kan namelijk deals bedingen die je als consument niet zo snel kunt krijgen. Kijk daarom eens welke deal het beste bij jou past. Een goede vergelijkingssite kan je namelijk niet alleen heel veel tijd besparen, maar kan ook zorgen dat je veruit de scherpste deal kunt sluiten. Zo kun je zorgen dat je energiekosten binnen de perken blijven dit jaar. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie