Afbeelding
Besparen

Op deze vaste lasten kun je het meest besparen

2 juli 2020 om 16:34 Partnercontent

Besparen op vaste lasten. Het is een bezigheid die veel tijd kan kosten en in sommige maar weinig oplevert. We kennen in Nederland dan ook vele websites die dit proces een stukje gemakkelijker maken. Denk hierbij aan websites die ons de mogelijkheid geven om verzekeringen te vergelijken, of om te kijken welke energiecontracten het voordeligst zijn. In dit artikel zul je kennis maken met de drie vaste lasten waar je het beste op kunt besparen. Hierbij is rekening gehouden met hoe snel je hierop kunt gaan besparen (heeft het bijvoorbeeld weinig uitzoekwerk nodig) en hoeveel je hier dan op kunt besparen.

Autoverzekering

Bijna elk Nederlands huishouden heeft een auto. In de cijfers is duidelijk te zien dat de gezinnen die geen auto hebben worden gecompenseerd door de gezinnen die wel twee of drie auto’s voor de deur hebben staan. Het is dan ook niet gek dat de autoverzekering in bijna elk huishoudboekje voorbij komt. We zijn immers graag goed verzekerd en dat is een goede zaak. Echter zijn veel auto’s oververzekerd, of is de polis veel te hoog voor de waarde van de auto. Besparen op je autoverzekering is dan ook een goede stap. Je vindt een goedkope autoverzekering door vooraf goed te vergelijken.

Soorten verzekeringen en verschillende verzekeraars

Veel mensen die een auto kopen kiezen voor de volledig casco verzekering. Hierbij ben je immers verzekerd tegen elke vorm van schade in bijna alle situaties. Echter is deze verzekering lang niet voor alle auto’s relevant. Rijd je bijvoorbeeld een auto van minder dan vijfduizend euro, of een auto die ouder is dan tien jaar? Dan kan een WA+ verzekering volstaan. Hierbij ben je verzekerd voor elke vorm van schade, op eigen schade na. Een andere manier waarop je substantieel op je autoverzekering kunt besparen is voor verschillende aanbieders te vergelijken. De polis kan namelijk enorm verschillen per partij.

Energiecontract

Een van de bekendere manieren om te besparen op je vaste lasten is door je energiecontract goed te bekijken. In Nederland is het bijna standaard dat energiemaatschappijen je naar zich toe lokken met zeer aantrekkelijke kortingen. Deze gelden vaak voor de eerste paar maanden, of het eerste jaar. Daarna kunnen de kosten echter substantieel groeien. Veel leveranciers verhogen de prijzen dan ook standaard elk jaar met een aantal procent. Door op tijd te wisselen van leverancier, blijf je gebruik maken van een energiecontract met korting. Hierdoor heb je elk jaar een ‘welkomstkorting’ en betaal je een veel aantrekkelijker tarief. Gebruik een onafhankelijke energievergelijker die je een overzicht geeft van energieleveranciers, hun prijzen en kortingen.

Zorgverzekering

De laatste manier waarop je substantieel kunt besparen is je zorgverzekering. We mogen in Nederland niet klagen over de kosten van zorgverzekeringen, maar toch valt er hier en daar goed te besparen. Zo is het verstandig om te informeren bij je werk, om te kijken of zij toevallig collectiviteitskortingen hebben bij zorgverzekeraars. Dit kan je namelijk veel geld schelen. Ook is het verstandig om te kijken of je een gezinskorting kunt krijgen wanneer je jouw hele gezin, onder een huisnummer, in kunt schrijven bij een zorgverzekeraar. Uiteraard is het ook goed om elk jaar voor november te kijken of naar de zorgverzekering 2021. Zorg dat je voor het einde van het jaar overstapt, zodat je contract niet automatisch wordt verlengd.

advertentie
advertentie