Afbeelding
Autoverzekering

3 tips waarmee je kunt besparen op je autoverzekering

2 juli 2020 om 15:58 Partnercontent

In Nederland is elke eigenaar van een auto verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Als je dit niet doet en je wordt betrapt door de Rijksdienst voor het Wegverkeer dan zul je een boete krijgen. Deze boete bedraagt maar liefst 400 euro. Bovendien kan de RDW het drie keer per jaar opleggen, dus in totaal kan de boete voor onverzekerd rijden 1200 euro per jaar zijn. Dan kun je toch beter een autoverzekering afsluiten. Gebruik de onderstaande tips om hierop te besparen.

Leeftijd van de auto
Het is onder meer mogelijk te besparen op een autoverzekering door de juiste leeftijd van je auto in te vullen. Veel mensen weten namelijk niet hoe oud hun auto is. Hierdoor betalen ze onnodig te veel voor hun verzekering aangezien de dekking niet meer past bij de leeftijd van het voertuig. Het is daarom van belang om elk jaar de dekking te checken. Het is namelijk aan te raden om een nieuwe auto zo uitgebreid mogelijk te verzekeren, maar bij een voertuig van 10 jaar of ouder hoeft dit eigenlijk niet.

Betaal per jaar
Een andere manier waardoor je mogelijk minder hoeft te betalen voor de autoverzekering is door de premie voor één jaar in één keer te betalen. Dit is natuurlijk alleen mogelijk als je hier genoeg geld voor hebt, want anders kun je het gehele bedrag niet ineens betalen. Als dit wel mogelijk is dan wordt dit zeker aangeraden. Sommige verzekeraars geven je dan namelijk korting op de premie. Bovendien bespaar je op de administratiekosten, dus je bent hoe dan ook voordeliger uit.

Check de verzekering
Alhoewel bezig zijn met de autoverzekering zeker niet de leukste activiteit is die je kunt doen, is het wel belangrijk. Het is namelijk goed om elk jaar te checken of je bij de huidige verzekeraar nog goed zit. Als je de verzekeringen gaat vergelijken dan zou het zo kunnen zijn dat je bij een andere verzekeraar goedkoper uit bent. Het is dan natuurlijk beter om over te stappen, maar het zou tevens kunnen dat je bij de huidige verzekeraar alsnog het voordeligst uit bent.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie