Afbeelding
Zonnepanelen

Gelderland naar koppositie met zonne-energie?

2 juli 2020 om 16:38 Partnercontent

In Gelderland werd het aantal zonnepanelen in 2019 flink uitgebreid. De maximale capaciteit groeide naar 851 megawatt onder perfecte omstandigheden, een indrukwekkend aantal Watt. Met 851 megawatt kunnen maar liefst 850.000 huishoudens van stroom voorzien worden, waarmee Gelderland een flinke bijdrage doet in de ontwikkeling in de richting van groene stroom. Vooral in Apeldoorn was een flinke groei te zien, net als in Nijmegen. Alleen Eindhoven, Groningen en Utrecht lieten een sterkere groei zien.

De bijdrage voor bedrijven is daarbij harder gestegen dan de groei in het aantal Watt voor huishoudens. Midden-Groningen spant overigens nog altijd de kroon. Niet verrassend, want daar werd een flink zonnepark in gebruik genomen in 2019.

Geen nationale subsidies, wel veel kansen

Nationale subsidies zijn er op dit moment niet. Wil je weten of je gebruik kunt maken van subsidies, dan moet je bij de plaatselijke gemeente terecht. Vaak zijn er potjes; het hangt dus af van het budget van de gemeente of er subsidie mogelijk is. Vaak zijn er echter meer dan genoeg mogelijkheden voor de consument. Dit heeft vooral te maken met de gedaalde prijs van de technologie en panelen zelf, plus de toename in het rendement van de zonnepanelen. Daardoor is de drempel vele malen lager.

Wat verwachten we in 2020 in Gelderland?

De meeste Gelderlanders hebben hun vakantie in het water zien vallen dankzij corona. Een vakantie in de achtertuin dus. Dat heeft een aantal gevolgen, waaronder een groter budget in de zomer en meer tijd. De verwachting is dat veel mensen in Nederland de kluskleren aantrekken en ook grotere projecten door gaan voeren. Zeker wanneer dit geld bespaart op maandelijkse basis of de woonkwaliteit verbetert. Daarbij is de kans groot dat er gekeken gaat worden naar meer zonnepanelen, waarmee de positie van Nederland nog verder versterkt kan worden.

Ben je van plan om kleinere klussen op te pakken? Zorg dan voor een goede voorbereiding. De juiste gereedschappen bijvoorbeeld, kwalitatief materiaal (bijvoorbeeld behang van Behangwereld) en een goede tijdsplanning maken een groot verschil. Ben je van plan om zonnepanelen aan te leggen? Vergelijk de aanbieders dan eens; het plaatsen van zonnepanelen is een klus die je het beste uitbesteedt, mede omdat het rendement dan vaak beter is én je garantie hebt op de werkzaamheden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie