Afbeelding
Verandering in je werk

Zo maak jij je werk nog leuker!

2 juli 2020 om 16:35 Partnercontent

Waarschijnlijk ken je het gevoel wel. De meeste mensen ervaren dit minimaal een keer in hun leven. Je bent een paar jaar aan het werk en dit gaat allemaal goed. Je hebt er moeite voor gedaan en je bent goed in je werk. Steeds vaker merk je op aan jezelf dat je niet meer met plezier naar je werk gaat. Je hebt geen uitdagingen meer en alles verloopt soepeltjes. Het is tijdvoor wat anders, iets nieuws. Er moet binnenkort iets gaan veranderen, maar hoe doe je dit? De eerste stap is al gezet, namelijk erkennen dat er wat moet veranderen en met dit besluit aan de slag gaan.

Nieuwe doelen

Voordat je iets gaat ondernemen, is het belangrijk dat je een goed beeld hebt wat er veranderd moet worden. Welke verandering wil je zien? Waar ga je naartoe vanuit die verandering? En het belangrijkste: wat doe je en wat houd je over wanneer de verandering gerealiseerd is. Het is belangrijk dat je een concreet doel voor ogen hebt.

Plan

Je bent zelf de baas over de keuzes die je maakt. iedereen wilt natuurlijk altijd de juiste keuze maken en dit is niet eenvoudig. Wanneer je een concreet doel voor ogen hebt kun je beginnen met het opstellen van een plan. Nu hoef je geen super groot plan te hebben, maar je wilt wel duidelijk zien wat de vervolgstappen zijn, wat de voor- en nadelen zijn en hoelang dit zal duren. Het is belangrijk dat je inventariseert wat je te doen hebt. Je kunt met een plan verschillende scenario’s vergelijken met elkaar om zo makkelijker een keuze te maken.

Aan de slag

Nu je een doel en een plan hebt, is het tijd om aan de slag te gaan. Soms moet je cursussen volgen, misschien wel een opleiding doen of bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. Op deze manier kom je ook in contact met mensen die doen wat jij graag wilt doen. Je kunt vragen om ervaringen en hoe zij dit hebben opgepakt. Zo zal je misschien nog wat dingen in je eigen plan aanpassen en verschillende kanten opgaan.

Hulp

Merk je dat je nog steeds vastzit en niet weet wat nou de juiste, volgende stap is? Schakel dan hulp in. Denk aan een coach of een loopbaan adviseur. Online kun je veel bedrijven vinden die je hierbij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan Enroute bv, die je kunnen helpen bij het ontdekken van nieuwe mogelijkheden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie