Afbeelding
Zomer

De zomer komt eraan…

2 juli 2020 om 16:15 Partnercontent

De lente heeft nog niet zo lang gelden zijn intrede gedaan en dat is te zien ook. Bomen en struiken verruilen de dorre winterse takken tot een groen of bloeiend geheel. Vogels zijn druk in de weer om hun nesten te bouwen. De natuur leeft gewoon door en heeft geen erg in de consequenties die de mens door het Coronavirus onder ogen moet zien. De mens moet even schakelen en het leven van alledag samen proberen te persen tot een prettige situatie in en om huis, op basis van de strenge maatregelen die van overheidswege zijn genomen om het virus het hoofd te bieden. Dit vergt van de meeste mensen nogal wat…

Werk, school en vermaak op een en dezelfde locatie
Veel mensen mogen niet meer naar het werk en zijn in de thuissituatie veroordeeld tot elkaar om werk, school en vermaak met elkaar te verenigen. Kinderen kunnen niet naar school, missen hun klasgenootjes en krijgen les van hun ouders. Sommigen vinden het fijn om meer thuis te zijn en meer aandacht te krijgen van hun ouders. Velen vinden het echter een hele opgave om nauwelijks naar buiten te kunnen, naar opa en oma te gaan, of naar de sportclub. Ook voor volwassenen is het even omschakelen, geen sociale contacten door werk of sport, maar voorlopig ook geen vakantie of weekendje weg.

Deze bijzondere tijd gaat ongetwijfeld de geschiedenis in als de periode waarin thuiswerken noodgedwongen wordt doorontwikkeld en waarin men ervaart dat ‘geluk nog heel gewoon’ kan zijn.

Hoe dan?
Iedereen moet zoveel mogelijk thuisblijven. Heel veel winkels zijn dicht en met die extra vrije dagen in het voorjaar weet menigeen niet wat te doen. Zeker wanneer de zon zo heerlijk schijnt wil men niet anders dan erop uit trekken! De pas gekochte reistas of weekendtas kan echter best van pas komen, als je maar creatief nadenkt. Geen verre reizen of weekendje hotel, maar er is ook dichtbij genoeg te beleven. Kinderen zullen opgetogen zijn als de caravan toch uit de winterstalling wordt gehaald en op het tuinpad naast het huis wordt gezet. Ouders kunnen hun kinderen uitdagen om hun eigen reis- of weekendtas zo volledig mogelijk in te pakken met kleding, toiletspullen, speelgoed, etc. zodat zij een paar dagen en nachten kunnen overbruggen zonder het huis in te hoeven. Want natuurlijk mogen ze logeren in de caravan en genieten van de beslotenheid die doet denken aan vakanties van voorgaande jaren.

En als de kids tevreden zijn hebben de ouders tijd om te shoppen, want online kan dat natuurlijk nog wel. Hoog tijd om eens uitgebreid te surfen, op zoek naar de mooiste Ted Baker tas waar het vakantiegeld dit jaar eens aan kan worden besteed.

Beperking biedt kansen
Zou de wereld er echt anders uit gaan zien door de Coronacrisis of is het een tijdelijke bewustwording? Pakken we straks ons leventje van voorheen weer op of nemen we de positieve invloeden mee naar het leven 2.0. De huidige beperkingen kunnen leiden tot verbetering van de kwaliteit van het dagelijks leven… En uiteraard geldt dit niet voor de mensen die werkzaam zijn in de vitale beroepen, helaas voor hen geen kans om zich op deze manier te ‘resetten’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie