Afbeelding
Foto: Unsplash

Hoe jij het juiste internetabonnement kiest

Partnercontent

Tegenwoordig is er volop keuze qua internet abonnementen. Al die keuze maakt het lastig om te bepalen welk internetabonnement het juiste abonnement voor jou is. Hier lees jij waar jij op moet letten bij het kiezen van een internetabonnement. Zo kan jij makkelijker het juiste internet abonnement kiezen.

Alleen internet thuis

De keuze van jouw soort internet abonnement is afhankelijk van welke internetsnelheid jij nodig hebt voor alleen internet thuis. Dit hangt onder andere van hoeveel personen in jouw huis tegelijkertijd gebruik maken van het internet. Daarnaast is het verschillend per persoon en huishouden welke snelheid internet passend is. Een snellere internetsnelheid is onder andere nodig als je tijdens het gebruik van internet veel tabbladen hebt openstaan. Dit is ook het geval als er veel gebruik wordt gemaakt van programma’s die veel internet nodig hebben, zoals computerspelletjes. Tevens heeft het aantal digitale apparaten dat gebruik maken van internet invloed op de benodigde snelheid internet. Je kunt op internet testen vinden die een schatting maken van welke snelheid internet jij nodig hebt.

Mobiele telefoon

Je kunt kiezen voor een abonnement met alleen internet thuis of een abonnement combineren waarin ook je internetbundel voor je mobiel inbegrepen is. Het combineren van een abonnement kan veel voordeel opleveren, omdat je vaak hierdoor korting krijgt. Je kunt kiezen voor een sim only telefoon abonnement of een telefoon abonnement met een telefoon. Sommige mensen kiezen tegenwoordig voor mobiele telefoons zonder een internet abonnement. Ze maken dan alleen thuis en op openbare plekken met gratis WiFi gebruik van internet. Echter heeft het gebruik van gratis WiFi ook nadelen. Zo weet je niet wie er allemaal op het netwerk zetten, waardoor het niet altijd veilig is. Tegenwoordig hoeft een internetbundel niet duur te zijn. Denk daarom goed na of dit risico je het waard is. 

Extra’s

Naast het uitbreiden van jouw internetabonnement met een telefoonabonnement kan je ook je abonnement uitbreiden met andere extra’s. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een WiFi versterker of een tv abonnement. Een wiFi versterker zorgt dat het signaal van je router wordt herhaald in andere delen van je huis. Dit is erg handig als je een groot huis hebt. In een groot huis heb je vaak niet voldoende bereik met alleen een router. Andere opties zijn bijvoorbeeld streamingdiensten, zoals Netflix en Videoland. Naast de kortingen bij deze abonnementen is het voordeel ook dat je in een keer een automatische incasso ontvangt voor meerdere diensten in plaats van allemaal losse automatische incasso’s. Dit is overzichtelijker voor je uitgaven.

Bijstellen

Heb je achteraf toch het verkeerde internet abonnement gekozen? Dat is meestal geen probleem. Aanbieders zoals T-Mobile geven je de mogelijkheid om maandelijks je internetabonnement aan te passen. Bijvoorbeeld voor een hogere/lagere internetsnelheid.  Bovendien behoud je de korting die gold toen jij jouw internet abonnement afsloot.  

Twijfel je toch nog aan welk internetabonnement je nodig hebt? Laat je dan adviseren in de winkel of online. Op basis van je internetgebruik in de afgelopen maanden kan je goed geadviseerd worden over welk pakket het beste is voor jou.

advertentie