Afbeelding
Eigen foto

Presentatie in raadszaal Ede door actiegroepen over gezondheidsrisico’s industriële windturbines

5 januari 2023 om 12:46 Lokaal Deel je nieuws

De provincie Gelderland heeft vanwege de bescherming van de wespendief de plannen voor windturbines op de lange baan geschoven. Dit heeft uiteraard ook gevolgen voor de gemeente Ede. 

De drie samenwerkende burgerinitiatieven Ede Waait Anders, Veenendaal Waait Mee en Tegenwind Ederveen – De Klomp blijven zich zorgen maken om de gezondheid van inwoners omdat de plannen voor industriële windturbines dicht bij woningen nog niet van tafel zijn.

De gemeente Ede heeft verklaard dat ze vasthoudt aan de doelstelling van 22 Megawatt windenergie. Ze wacht nu dus op een oplossing voor de wespendief, op de nieuwe landelijke normen voor industriële windturbines op land en op de uitbreiding van het elektriciteitsnetwerk. Het is daarom slechts een kwestie van tijd totdat de windturbine-plannen weer worden opgepakt.

“Mooi dat er uitstel is vanwege een beschermde vogelsoort. We verwachten ten minste dezelfde en eigenlijk nog meer zorgvuldigheid ten aanzien van de gezondheid van ons allemaal!”, aldus Gerrit Bulten, woordvoerder van de drie groepen. “Over de gevolgen voor de gezondheid van ménsen hoor je niets. Daarom gaan wij de gemeenteraad informeren.” 

De samenwerkende actiegroepen verzorgen op maandag 9 januari om 19.00 uur een presentatie voor de Edese gemeenteraad over de aangetoonde effecten van industriële windturbines op gezondheid van burgers. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op de publieke tribune van het Raadhuis, Bergstraat 4, Ede.

advertentie
advertentie