De opbrengst van het Ondernemers Event Gemeente Barneveld gaat naar de Kanjerketting van Vereniging Kinderkanker Nederland.
De opbrengst van het Ondernemers Event Gemeente Barneveld gaat naar de Kanjerketting van Vereniging Kinderkanker Nederland.

Wie wordt Ondernemer van het Jaar? ‘Het gaat ook om durf en passie’

13 november 2023 om 15:15 Economie

BARNEVELD Deze week vindt het Ondernemers Event Gemeente Barneveld plaats. Het event is gekoppeld aan De Dag van de Ondernemer en wordt een dag daarvoor - donderdag 16 november - in het Schaffelaartheater gehouden. Tijdens een avondvullend programma worden ook de Jonge Ondernemer van Jaar, de Duurzame Ondernemer van het Jaar en de Ondernemer van het Jaar gekozen.

Samen met leden van de Kiwanis Club Barneveld is eventorganisator Heleen Kleijer betrokken bij de totstandkoming van dit nieuwe regionale business evenement. ,,Bij dit ondernemersevent draait het niet alleen om het winnen van een award, maar ook om het vieren van durf, doorzettingsvermogen en passie. Nuchter ondernemerschap in onze regio. Begin gewoon, blijf jezelf en pak kansen. Ondernemers vormen de drijvende kracht achter economische groei en innovatie”, geeft Kleijer aan. ,,Want het ondernemerschap van vandaag creëert de banen van morgen.” 

INSPIRATIESESSIE 

Dat ondernemerschap wordt die avond in het Schaffelaartheater gevierd met een door entertainer Robin Visser gepresenteerde awardshow. Voorafgaand bij binnenkomst zullen de gasten worden verwelkomd en is er, zoals het een gala betaamt, een fotomoment bij de entree. 

Winnen is de beloning voor degenen die niet bang zijn om te falen

Het evenement wordt afgetrapt met een welkomstspeech door burgemeester Jacco van der Tak. Hierna volgt een inspiratiesessie met de Barneveldse ondernemer Henrie van Beusekom.  Hij richtte in 1989 Orlaco (Ogen Rechts Links Achter Compleet Overzicht) op. Dit bedrijf maakt camera’s en sensoren voor alles wat rijdt en vaart. In 2017 verkocht Van Beusekom Orlaco voor 75 miljoen euro aan een Amerikaans bedrijf. ,,Henrie neemt het publiek mee in de do’s en don’ts van ondernemen. Het verhaal achter zijn succes. En dat dit zeker niet zonder slag of stoot tot stand kwam en de nodige ups en downs kende. Wat heeft  hem  gebracht tot waar hij nu is? Waar heeft hij veel van geleerd? En wat ging er niet goed? Juist daar kunnen andere ondernemers ook veel van leren”, zegt Kleijer over deze succesvolle ondernemer. 

AWARDS 

En dan is het de beurt aan de awards. Achtereenvolgens worden de Jonge Ondernemer van het Jaar, de Duurzame Ondernemer van het jaar en de Ondernemer van het Jaar gekozen. 

Voorafgaand aan elke award uitreiking worden eerst de drie genomineerde ondernemers uitgebreid geïntroduceerd en belicht via speciaal hiervoor gemaakte video’s. ,,Het winnen van een ondernemersprijs is de beloning voor degenen die niet bang zijn om te falen, maar juist om te leren”, merkt Heleen Kleijer op. 

FEESTELIJKE AFRONDING

Tussen de diverse award uitreikingen door wordt ook de opbrengst van dit evenement bekendgemaakt door de overhandiging van een cheque aan Kanjerketting, het initiatief van Vereniging Kinderkanker Nederland. Dit is het goede doel dat aan het Ondernemers Event Gemeente Barneveld is verbonden. ,,Na afloop van de award ceremonie is er in de foyer van het Schaffelaartheater nog een feestelijke afronding van de avond met live muziek”, zegt Heleen Kleijer. 

De kaartverkoop verloopt naar wens, geeft ze aan. ,,De zaal is bijna uitverkocht, maar via www.ondernemersevent.com zijn de laatste kaarten nog te koop.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie