Mark Hille en Marcel Wijnen: ,,Als Duurzame Ondernemer van het Jaar sta je in de spotlights en kun je anderen inspireren.
Mark Hille en Marcel Wijnen: ,,Als Duurzame Ondernemer van het Jaar sta je in de spotlights en kun je anderen inspireren." Pauw Media

Ondernemers Event Gemeente Barneveld: ‘We hebben hier echt pareltjes’

12 oktober 2023 om 15:48 Zakelijk

BARNEVELD Tijdens het Ondernemers Event Gemeente Barneveld op donderdag 16 november worden de Ondernemer van het Jaar, Jonge Ondernemer van het Jaar en Duurzame Ondernemer van het Jaar gekozen. Marcel Wijnen is jurylid voor die laatste categorie en Mark Hille is als lid van Kiwanis betrokken bij de organisatie van het evenement. Waar letten zij zoal op bij de nominatie van ondernemers? 

Mark Hille is manager bij het Het Publieke Domein, een wervings- en selectiebureau voor de publieke sector. Hij is ook lid van de Kiwanis Club Barneveld, medeorganisator van het evenement dat is gekoppeld aan De Dag van de Ondernemer en plaatsvindt in het Schaffelaartheater. Marcel Wijnen is directeur van Rabobank Midden Nederland, een van de sponsors van het Ondernemers Event Gemeente Barneveld. 

DUURZAAM ONDERNEMEN

Duurzaamheid is een van de redenen waarom de Rabobank als sponsor van dit evenement is ingestapt, zegt Marcel Wijnen. ,,Wij waren vanaf het begin betrokken bij de totstandkoming van dit evenement en vinden het mooi om het ondernemersklimaat te stimuleren en duurzaamheid meer op de kaart te zetten. Daarom moest duurzaam ondernemen ook een belangrijk thema zijn bij dit evenement.”

In deze regio zit enorm veel innovatiekracht

Zo kwam er daarom ook een categorie Duurzame Ondernemer van het Jaar naast de twee andere categorieën Jonge Ondernemer van het Jaar en Ondernemer van het Jaar. Want tegenwoordig kun je niet meer om duurzaam ondernemen heen, geeft Wijnen aan. ,,We willen de wereld wat beter achterlaten voor ons nageslacht, maar het is ook een license to operate geworden voor bedrijven. Heel veel ondernemers zijn bezig met innovatie en verduurzaming en maken daarin grote stappen. Dat is iets wat bij het grote publiek nog wel eens onopgemerkt blijft. Barneveldse ondernemers zijn hierin soms nog wat te bescheiden. Dus hoe mooi is het als je dat eens op een podium kan zetten.” 

DOELEN BEREIKEN

Volgens Wijnen kunnen ondernemers met zo’n verkiezing veel verschillende doelen bereiken. ,,Je staat in de spotlights en kunt zo anderen inspireren en stimuleren. En het kan helpen op de arbeidsmarkt, want ook hier vertrekken veel goede vakmensen uit de regio. Misschien zelfs omdat ze niet weten wat er allemaal vlak voor hun deur aan bijzondere werkgevers te vinden is.” De 125 jaar bestaande bank heeft als mission statement ‘Growing a better world together’ en duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de klantcontacten, zowel bij particulieren als bij ondernemers, zegt Wijnen. ,,We helpen onze klanten om verduurzamingsstappen te maken. In deze regio zit enorm veel bedrijvigheid, ondernemersgeest en innovatiekracht. We hebben hier echt pareltjes van bedrijven die innoveren en die aan het verduurzamen zijn.”

NOMINATIELIJST

Daarvan staan er ook een aantal op de nominatielijst die de jury beoordeeld. Verrassende namen van piepjonge bedrijven, maar ook familiebedrijven die al generaties lang ondernemen. Maar maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat verder dan duurzaamheid alleen, zegt Mark Hille. ,,Een goed voorbeeld is investeren in lokale sportverenigingen, zodat ook kinderen uit huishoudens met lage inkomens kunnen sporten. Heel mooi is verder dat bedrijven hier zeer sterk verbonden zijn met de regio. Er is hier ook een grote mate van samenwerking. En ook personeelsbeleid kan heel duurzaam zijn. Ondersteun je medewerkers actief in de schuldhulpverlening of neem je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. Die sociale component nemen we ook mee in de jury beoordeling.”

www.ondernemersevent.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie